Vabila ni zavrnil, ker ga ni dobil

Foto: Žurnal24 Robert Kristan v zadnjem času zagotovo nima veliko razlogov za smeh. (Foto: Bošt
Robert Kristan se je v torek odzval na besede selektorja slovenske hokejske reprezentance Johna Harringtona, zakaj ga ni med njegovimi izbranci za turnir v Belorusiji. Izjavo Kristana objavljamo v celoti.
Oglej si celoten članek

Izjava Roberta Kristana:
"Ker se v javnosti pojavlja nekaj netočnih informacij glede mojega nesodelovanja v izbrani vrsti slovenske hokejske reprezentance, bi želel na tem mestu podati še svoje stališče. Vedno sem s ponosom igral za barve Slovenije in vesel sem, da smo skupaj z ostalimi reprezentanti dosegali zavidljive rezultate v svetovni hokejski eliti. Vprašanje ponosa in časti biti član slovenske hokejske reprezentance je po mojem mnenju irelevantno za vsakega igralca, saj nam to predstavlja osebno veliko vrednoto, česar pa ameriški trener ne more razumeti. Zato sem bil neprijetno presenečen, da kljub mojim rezultatom in dosedanjemu doprinosu k slovenskemu hokeju v letošnjem letu nisem dobil vabila glavnega selektorja reprezentance oz. Hokejske zveze Slovenije. Glavni selektor si ni ogledal niti ene moje letošnje tekme, zato sem presenečen, da sprejema odločitve verjetno na podlagi iracionalnih razlogov. Vendar pa spoštujem pravico vodstva do odločitev, nikakor pa ne morem sprejeti, da se v javnosti napačno in lažno ustvarja vtis in komunikacija, da sem zavrnil vabilo oziroma da sem že pred časom rekel, da ne bom več član naše reprezentance. To je laž. Resnica pa je, da me nihče ni niti vprašal po mojem mnenju o morebitnem sodelovanju, niti v letošnjem letu nisem prejel vabila. Še najmanj pa drži trditev, da sem vabilo odklonil. Tako uradno kot neuradno tega nikoli nisem storil, saj, kot sem že dejal, zame igrati za slovensko hokejsko reprezentanco predstavlja veliko čast. In na tem mestu moram zavrniti tudi navedbe, da nisem bil prisoten na reprezentančnih srečanjih oz. zboru.
 
Fantom seveda želim vso srečo in dobre rezultate, za katere verjamem, da so jih sposobni doseči. Žal mi je, da nisem del ekipe. Tudi zato, ker vem, da bi lahko dodal velik doprinos. Glavnemu selektorju pa želim večjo transparentost in resničnost v izjavah za javnost."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.