Vale in Dani, prosim, pozdravita rami!

Foto: Žurnal24 V prvi polovici dirke je Pedrosa sledil Stonerju, nato pa povsem popustil. (Foto
Da bi sezona 2011 postala bolj zanimiva in ne bi bil prvak odločen že sredi poletja, bosta morala Dani Pedrosa in Valentino Rossi hitro pozdraviti svoji rami. Casey Stoner za zdaj namreč nima tekmeca.
Oglej si celoten članek

Motociklistična sezona 2011 se je začela s prepričljivo zmago Avstralca Caseyja Stonerja (Repsol Honda). Na dirki sicer njegova premoč ni bila tako izrazita kot na kvalifikacijah, a zdi se, da je za zdaj edini pravi favorit za letošnji naslov prvaka. Tovarniška Honda je razred zase, zaostaja tudi Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) z lani nepremagljivo tovarniško Yamaho, a glavna težava, da bi bila lahko še ena sezona odločena že več dirk pred koncem, sta še ne povsem zaceljeni poškodbi Danija Pedrose (Repsol Honda) in Valentina Rossija (Ducati). Le Dani je bil konkurenčen Caseyju (nekaj časa je celo vodil), a sredi dirke so bolečine v rami (jeseni si je zlomil ključnico) postale prehude: "Začutil sem bolečine. Moral sem upočasniti, saj nisem več mogel nadzorovati motocikla. Nekaj moram storiti, da se to konča."

Rossi je dirko v Katarju začel zelo dobro, bil nekaj časa šesti, končal pa na sedmem mestu, kar je bilo več od pričakovanj. Kot prvo Ducati ni dovolj hiter in kot drugo je imel podobne težave kot Pedrosa. "Morda bi bil lahko podobno hiter kot Marco Simoncelli in Andrea Doviziso, a ju nikakor ne bi mogel prehiteti. Ob koncu dirke nisem več mogel dirkati kot na začetku. Ne gre za Ducatija, gre za mojo ramo. Te težave sem imel že ob koncu lanske sezone. Zdaj imam še drugačen motocikel in težave se le potencirajo," je tarnal Rossi, ki je pozimi ramo sicer operiral, a očitno še ni stoodstotno pripravljen na napore 44-minutnih dirk. "Morali pa bodo tudi izboljšati motocikel, saj je očitno, da so vsi drugi od lani bolj napredovali."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.