Valencia maščevala Handanovića

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ena portugalska in tri španske ekipe so se uvrstile v polfinale Evropske lige. Med drugim tudi Valencia, ki je s 4:0 premagala AZ, ta pa je v osmini finala izločil Handanovićev Udinese.
Oglej si celoten članek

Po povratnih četrtfinalnih tekmah nogometne Evropske lige so znani štirje udeleženci polfinala. Vsi prihajajo s Pirenejskega polotoka, saj so se v polfinale uvrstili španski klubi Valencia, Atletico Madrid in Athletic Bilbao ter portugalski Sporting iz Lizbone. Finale bo 9. maja v Bukarešti.

Valencia je na povratni tekmi danes prepričljivo premagala nizozemski AZ Alkmaar s 4:0 (2:0) in se napredovanja veselila s skupnim izidom 4:2. Netopirji so na domači Mestalli prevladovali in še tretji nizozemski ekipi zapored zabili štiri gole. V prvem polčasu je francoski branilec Adil Rami v 15. in 17. minuti zabil dva gola ter izničil prednost gostov, v drugem delu pa sta Jordi Alba in Pablo Hernandez postavila končni izid.

Madridski Atletico je še enkrat, tokrat v gosteh, z 2:1 (0:0) premagal nemški Hannover. Athleticu iz Bilbaa je po zmagi v gosteh s 4:2 proti nemškemu Schalkeju tokrat zadoščal že neodločen izid 2:2 (0:1), Sporting pa je danes v gosteh igral 1:1 (1:0) z Metalistom iz Harkova in se v polfinale uvrstil s skupnim izidom 3:2.

Evropska liga, četrtfinale, povratne tekme:

Hannover 96 : *Atletico Madrid 1:2 (0:0) /1:2/
Diouf (81); Adrian (63), Falcao (87)

*Athletic Bilbao : Schalke 04 2:2 (1:1) /4:2/
Gomez (41), Susaeta (55); Huntelaar (29), Raul (52)

*Valencia : AZ Alkmaar 4:0 (2:0) /1:2/
Rami (15, 17), Alba (56), Hernandez (80)

Metalist Harkov : *Sporting Lizbona 1:1 (0:1) /1:2/
Cristaldo (57); Van Wolfswinkel (44)

Opomba: ekipe, označene z *, so se uvrstile v polfinale

Polfinalna para (19. in 26. april):
Atletico Madrid - Valencia
Sporting - Athletic Bilbao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.