Valjavca nihče noče v ekipo

Foto: Žurnal24 valjavec_portret_main
Slovenski kolesar Tadej Valjavec je očitno vse bližje koncu kariere. "Nihče noče podpisati s kolesarjem, čigar primer še ni povsem zaprt," o Valjavčevih težavah pri iskanju ekipe pove njegov agent.
Oglej si celoten članek

Zaradi spomladanskih dopinških dogodivščin, Tadej Valjavec je namreč ostal brez kluba, mu dosedanje francosko moštvo AG2r noče podaljšati pogodbe, ki se mu je iztekla v letošnji sezoni. "Vodstvo kluba bi mi ponudilo še eno priložnost, toda s tem se sponzor ne strinja," je za Cyclingnews dejal Valjavec in dodal, da mu zastopnik Alex Carera pospešeno išče klub, a predvsem zaradi tega, ker bo Mednarodno športno razsodišče (CAS) šele odločalo o pritožbi Mednarodne kolesarske zveze (UCI), pogodbe noče nihče podpisati: "Nihče noče podpisati s kolesarjem, čigar primer še ni povsem zaprt."

Vodstvo kluba bi mi ponudilo še eno priložnost, toda s tem se sponzor ne strinja.
Tadej Valjavec

Besničan bi moral konec minulega tedna nastopiti na dirki pokala Tajvana, a je ta zaradi tajfuna odpadla. "Nesrečno leto se je končalo, kot se je začelo. A nikakor ne obžalujem, da sem prišel na Tajvan. Tu sem z družino in imamo se zelo lepo. Najbrž zadnjič v moji kolesarski karieri," glede nadaljevanja kariere ni optimističen Valjavec.

Valjavca so pred letošnjim Girom zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu suspendirali, a Kolesarska zveza Slovenije (KZS) ga je zaradi nepravilnosti v postopku obtožb avgusta oprostila. Lahko se je začel pripravljati za dirke ob koncu sezone in prišel v dobro formo, ki jo je dokazal z devetim mestom na veliki nagradi Prata. A pred najvažnejšo preizkušnjo po dopinškem procesu, dirko po Lombardiji, je zbolel, tako da je na dirki odstopil. Še pred tem je prejel tudi slabo novico, da se je UCI na odločitev KZS pritožila na CAS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.