Valverde suspendiran za dve leti

Foto: Žurnal24 Tridesetletni Valverde tako ne bo smel nastopati na kolesarskih dirkah vse do ja
Španski kolesar Alejandro Valverde, po minulem Giru številka 1 na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), je zaradi dopinškega prekrška suspendiran za dve leti.
Oglej si celoten članek

Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani je danes potrdilo, da je španski kolesar Alejandro Valverde, po minulem Giru številka 1 na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI), zaradi dopinškega prekrška suspendiran za dve leti. Arbitraža CAS je tako potrdila zahtevo UCI in Svetovne protidopinške agencije (WADA).

Tako pri mednarodni zvezi UCI kot pri agenciji WADA so zahtevali suspenz Valverdeja zaradi razkritij v zvezi z novimi odkritji po velikem dopinškem škandalu v Španiji leta 2006.

Tridesetletni Valverde tako ne bo smel nastopati na kolesarskih dirkah vse do januarja 2012. Ob tem pa CAS ni ugodilo zahtevam, naj španskemu kolesarju razveljavijo nedavne uspehe, vključno z zmago na španski Vuelti lansko sezono.

Valverde sicer nikoli ni bil pozitiven na dopinškem testu, vendar so ga vzorci DNK, ki jih je zasegla španska policija v Madridu, povezali z veliko športno mrežo, vpleteno v načrtno zlorabo krvnega dopinga. Italijanske oblasti so na podlagi teh dokazov že pred mednarodno arbitražo Valverdeju prepovedale dirkanje na italijanskih tleh do maja 2011.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.