Van Avermaet zadržal Sagana

Foto: EPA
Foto: EPA
Greg Van Avermaet (BMC) je zmagovalec 13. etape kolesarske dirke po Francije. Belgijec je dobil sprint glavnine, ki pa se je tokrat končal v klanec in tako ni ustrezal klasičnim sprinterjem.
Oglej si celoten članek

Drugo mesto je za Gregom van Avermaet na 198,5 km dolgi preizkušnji od Mureta do Rodeza osvojil Slovak Peter Sagan, tretje pa Belgijec Jan Bakelants.

Rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Britanec Christopher Froome (Sky), ki je 13. etapo končal na visokem šestem mestu. Tudi vsi njegovi zasledovalci v skupnem seštevku so prišli v cilj z istim časom,sedem sekund za zmagovalcem. Etapo je sicer zaznamoval dolg pobeg, glavnina pa je trojico zadnjih ubežnikov ujela približno 300 metrov pred ciljno črto. 

Po treh zahtevnih pirenejskih preizkušnjah je 13. etapa Toura spet ponudila priložnost sprinterjem. Ne tistim klasičnim, ampak tistim, ki znajo sprint izpeljati tudi na blažji klanec. Strokovnjaki so pri tem kot glavnega favorita videli Slovaka Sagana. Tudi razplet etape, Saganova ekipa je bila glavna pri lovu za ubežniki, je kazal na to, da bo Sagan končno zabeležil prvo etapno zmago na letošnji dirki, a je spet ostal praznih rok.

"Sprint sem začel prekmalu. Žal, želel sem si etapne zmage, a na koncu ne smem biti nezadovoljen. Van Avarmaet je bil močnejši, toda moj cilj je zelena majica, v razvrstitvi po točkah pa sem prednost povečal. Za etapno zmago bodo še priložnosti," je dejal Sagan.

Kristijan Koren je v etapi zaostal minuto in 13 sekund, zasedel 43. mesto, v skupnem seštevku pa je z uro, 20 minutami in 31 sekundami zaostanka na 61. mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.