Van Gaal potrebuje pomoč prevajalca

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemski strateg za učinkovito komunikacijo z 19-letnim napadalcem potrebuje pomoč Morgana Schneiderlina in Marouaneja Fellainija
Oglej si celoten članek

Anthony Martial je resda vešč brcanja nogometne žoge, pri poskusih komunikacije s trenerjem Louisom van Gaalom pa situacija postane nekoliko bolj zapletena.

Nizozemski strateg poleg maternega jezika govori angleško, nemško in špansko, precej bolj omejen pa je v francoščini; edinem jeziku, ki ga razume 19-letni napadalec, sicer najdražji najstnik v zgodovini Premier League, za katerega je Man Utd odštel 36 milijonov funtov.
Foto: EPA anthony martial ''Ne zna angleško, tako da moram govoriti v francoščini in zato potrebujem pomoč Fellainija in Schneiderlina. Težko je, vendar se je pripravljen učiti angleško, tako da je samo vprašanje časa,'' je povedal Van Gaal.

''Ko bo dovolj dobro govoril angleško, bo na vprašanja odgovarjal sam. Najprej se mora naučiti jezika in privaditi na angleško kulturo.'' Martial ni potreboval dolgo, da se je privadil na igro v angleškem prvenstvu. Potem ko je v petem krogu zabil proti Liverpoolu, se je v naslednjem še dvakrat vpisal med strelce proti Southamptonu.

''Moram reči, da igra odlično. Odigral je tri tekme zapored in dosegel tri gole. Ni slabo. Talentiran je dovolj, a pri 19 letih je težko biti konstanten. Pričakujem nihanja. A to mi ne predstavlja težav. Zadovoljen sem s tem, kar je pokazal na treh tekmah. Prilagodil se je sistemu, kar je prav tako pomembno. Ne more se prilagoditi vsak, on pa je dokazal, da si tega želi,'' je zaključil Van Gaal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.