Van Persie užalostil Mourinha

Foto: EPA
Foto: EPA
V derbiju 9. kola je Mancester United preko Robina van Persieja v zadnji minuti izenačil proti Chelseaju.
Oglej si celoten članek

Londončani so bili na pragu novih treh točk, saj so na gostovanju vodili dobrih 40 minut drugega polčasa, a je nato za izenačenje v sodnikovem dodatku posrbel Robin van Persie. Nizozemec je tako Chelseaju preprečil še večji naskok pred zasledovalci, Southampton zdaj zaostaja za štiri točke. 

Manchester United je bil v prvem polčasu nekoliko nevarnejši, najlepšo priložnost pa je sredi prvega dela igre zapravil van Persie, ko je njegov strel zaustavil znova odlični Thibaut Courtois. Tudi modri so imeli lepo priložnost za vodstvo, a je v 40. minuti Didierju Drogbaju veselje preprečil David de Gea. Španski vratar se je izjemno izkazal tudi v 52. minuti, ko je po fantastičnem prodoru pred njega prišel Eden Hazard. Belgijec je močno sprožil, de Gea pa je refleksno ubranil in žogo poslal v kot.

A po njem so rdeči vragi klonili. Drogba, ki je po dveh letih in pol prvič zaigral v prvi enajsterici Chelseaja, je bil najvišji na prvi vratnici. Žoga je na poti v gol oplazila tudi van Persieja, ki bi mogoče lahko tudi bolje posredoval. Zadetek je povsem spodnesel noge domačim nogometašem, Londončani pa bi v naslednjih minutah še lahko povišali vodstvo. Najbližje zadetku je bil Branislav Ivanović, ki se je po uspešnem slalomu skozi domačo obrambo znašel sam pred de Geo, a je njegov diagonalni strel precej z desne strani šel mimo gola.

Trener modrih Jose Mourinho je kasneje ofenzivnejše nogometaše potegnil iz igre, na zelenico pa poslal defenzivce. Ti so uspešno zaustavljali domačine do sodnikovega podaljška. Takrat je Ivanović na levi strani storil prekršek in si prislužil tudi drugi rumeni karton. Po predložku s prostega strela je Courtois še zaustavil strel z glavo rojaka Marouaneja Fellainija, vendar je do odbite žoge prišel van Persie in jo z močnim strelom le poslal za njegov hrbet.

Ameobiju zadoščalo le 10 sekund

Newcastle si je priigral prvo gostujočo zmago v sezoni. Tottenham je sicer na domači zelenici zasluženo vodil ob polčasu, a je trener srak Alan Pardew na začetku drugih 45 minut na igrišče poslal rezervista Sammyja Ameobija in Remyja Cabello. Prvi je zadel že po desetih sekundah drugega polčasa, Cabella pa je v 58. minuti podal pri drugem golu Newcastla, ki ga je z glavo dosegel Ayoze Pérez Gutiérrez. To je bil njegov prvi gol za Newcastle. Tottenham je kasneje poskušal izenačiti, a so se gostje dobro branili, domači pa do resnejših priložnosti niso prišli.

Foto: EPA Morgan Amalfitano Nov poraz branilca naslova

Manchester City je na gostovanju v Londonu doživel prvi gostujoči poraz od aprila. Z 2:1 je zvezdniško zasedbo Manuela Pellegrinija ugnal West Ham United. Ta je po izenačenem uvodnem delu tekme povedel v 21. minuti, ko je lepo akcijo domačih z izjemno natančno podajo okronal Enner Valencia, ki je pred vrati gostov našel povsem samega morgana Amalfitana, ki mu ni bilo težko zadeti za 1:0.

V nadaljevanju dvoboja je Manchester City prevladoval na zelenici, v času njegove največje premoči, ko se je dvakrat zatresel tudi okvir domačega gola, pa je v 75. minuti po hitrem protinapadu in predložku v peterec z glavo zadel Diafra Sakho ter popeljal West Ham do vodstva z 2:0. Senegalec je zadel še na šesti zaporedni tekmi, ki jo je začel v prvi enajsterici. Sledil je hiter odgovor Cityja. David Silva je premešal domačo obrambo in lepo zadel z roba kazenskega prostora. Kljub hudemu pritisku gostov je nato domača obramba zdržala do zadnjega sodnikovega žvižga.

Arsenal naposled do treh točk

Arsenal je bil znova neprepričljiv, a je vseeno Sunderlandu prizadejal njegov prvi domači poraz v sezoni. Topničarji so imeli večji del tekme veliko premoč v posesti žoge, a oba njihova zadetka sta padla po katastrofalnih napakah domačih nogometašev. V 30. minuti je najprej izkušeni Wes Brown poskušal vrniti žogo svojemu vratarju, a slabo zadel žogo, mimo njega pa je do nje prišel hitri Alexis Sánchez. Ta je prisprintal pred vratarja Vita Mannoneja in ga zanesljivo ugnal. Sunderland je ob koncu tekme lovil izenačenje, vse upe na točko pa je z nespretnim posredovanjem v svojem kazenskem prostoru zapravil Mannone. Sánchez mu je ukradel žogo in jo poslal v mrežo za svoj drugi zadetek.

Balotelli ni imel svojega dne

Znova pa je svoje navijače razočaral Liverpool. Ta je na Anfieldu brez zadetkov remiziral s Hullom. Izjemno priložnost za zmago domačih je imel v sodniškem podaljšku drugega polčasa Mario Balotelli, ki pa mu ni uspelo premagati sicer tretjega vratarja tigrov Eldina Jakupovića. Tega je sicer že prej premagal Dejan Lovren, vendar je poizkus hrvaškega branilca na golovi črti zaustavil Ahmed Elmohamady.

Premier league, 9. kolo:

West Ham United : Manchester City 2:1 (1:0)
Amalfitano 21., Sakho 75.; Silva 77.

Liverpool : Hull City 0:0

Southampton : Stoke City 1:0 (1:0)
Mané 33.

Sunderland : Arsenal 0:2 (0:1)
Sánchez 30., 90.

WBA : Crystal Palace 2:2 (0:2)
Anichebe 51., Berahino 90./11-m; Hangeland 16., Jedinak 45./11-m

Swansea : Leicester 2:0 (1:0)
Bony 34., 57.

Burnley : Everton 1:3 (1:2)
Ings 20.; Eto'o 4., 85., Lukaku 29.

Tottenham : Newcastle 1:2 (1:0)
Adebayor 18.; Ameobi 46., Gutiérrez 58.

Manchester United : Chelsea 1:1 (0:0)
Van Persie 90.; Drogba 53.

QPR : Aston Villa 2:0 (1:0)
Austin 17., 69.

  • Lestvica:
    1. Chelsea 23 točk
    2. Southampton 19
    3. Manchester City 17
    4. West Ham United 16
    5. Arsenal 14
    6. Swansea 14
    7. Liverpool 14
    8. Manchester United 13
    9. Everton 12
    10. Hull City 11
    11. Tottenham 11
    12. Stoke City 11
    13. WBA 10
    14. Newcastle 10
    15. Aston Villa 10
    16. Crystal Palace 9
    17. Leicester City 9
    18. Sunderland 8
    19. QPR 7

    20. Burnley 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.