Van Persie že podpisal

Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie Foto: Reuters Robin van Persie
Nizozemec Robin van Persie je po opravljenem zdravniškem pregledu podpisal štiriletno pogodbo z Manchester Unitedom. Prestop napadalca iz Arsenala v Manchester United je tako tudi uradno končan.
Oglej si celoten članek

Devetindvajsetletni van Persie, ki je bil v Arsenalu od leta 2004 (prišel je iz Feyenoorda), je imel pogodbo s topničarji do naslednjega poletja. Nizozemec, s 30 goli lani najboljši strelec angleške lige, je namreč zavrnil podaljšanje pogodbe z londonskim moštvom. Vrednost transferja znaša 22,5 milijona angleških funtov, v primeru, da rdeči vragi v naslednjih štirih letih osvojijo angleško prvenstvo ali Ligo prvakov, pa bo Manchester United Arsenalu moral plačati še milijon in pol funtov več. Tedensko naj bi van Persie zaslužil kar četrt milijona angleških funtov.

"Velika čast je podpisati pogodbo z Manchester Unitedom. Veselim se že tega, da bom lahko sledil izjemnim napadalcem, ki so igrali za ta klub. Prinašam veliko izkušenj, odigral pa bom svojo vlogo in pomagal klubu, da se bo potegoval za največje lovorike. Komaj čakam, da začnemo," je ob predstavitvi dejal Nizozemec.

Navdušen je bil tudi njegov novi trener Sir Alex Ferguson. "Fant si je želel priti k nam. Zavrnil je druge klube. Če ne bi dejal Arsenalu, da si želi v United, se prestop ne bi zgodil."

Van Persie je v minuli sezoni za Arsenal in Nizozemsko odigral 57 tekem in dosegel 44 zadetkov. Izbran je bil za najboljšega nogometaša v Premier League. Na prvo mesto so ga postavili tako nogometaši kot novinarji. "Njegove nadarjenosti našim navijačem ni treba predstavljati. Tudi nam je zabil nekaj izjemnih golov s svojim nekdanjim klubom. Njegovo gibanje, zaključevanje akcij in tehnične sposobnosti so neverjetne," je o novem zvezdniku pri Unitedu še dejal legendarni škotski trener.

Na Arsenalovi klubski strani so se igralcu, ki je za londonski klub odigral 278 tekem in pri tem zabil 132 golov, zahvalili za predstave v dresu topničarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.