Vancouver po sledeh Detroita

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti Vancouvra v boju za prvo mesto v zahodni konferenci severnoameriške profesionalne lige Detroitu ne pustijo, da se odlepi. Tokrat so v domači dvorani premagali Colorado s 3:1 in obdržali zaostanek dveh točk za rdečimi krili.
Oglej si celoten članek

S tem so tudi nadaljevali uspešen niz v medsebojnih tekmah s Coloradom, v zadnjih 15 tekmah so jih kar 13-krat premagali, dvakrat pa izgubili po podaljšku ali kazenskih strelih. Po dveh tretjinah je bil sicer izid izenačen (1:1), nato pa sta za zmago domačih poskrbela Danec Jannik Hansen in Alex Burrows, ki je v zadnji minuti zadel nebranjen gol.

Ottawa Senators so v zadnjem času dominantni v srečanjih s Florido, posebno v gosteh, kjer so dobili zadnjih pet obračunov, v zadnjih 20 pa so bili uspešni 17-krat. Tokrat so zmagali s 6:2, niti en igralec pa ni dosegel dveh golov, zato je omembe vreden le prvi gol v karieri Jima O'Briena.

V tekmah s srede na četrtek ni bilo izrazito razpoloženega strelca, saj nihče ni dosegel več od enega gola, zato so bili junaki predvsem tisti, ki so zadeli odločilni zadetek. Tako je v Montrealu zmago Bostonu iz kazenskega strela zagotovil Tyler Seguin, finski blisk Teemu Selanne je vprašanje zmagovalca v Pittsburghu, kjer je njegov Anaheim zmagal prvič v 11 letih, rešil že v tretji tretjini. S svojim 656. zadetkom (19. letošnji) se Finec je na lestvici najboljših strelcev na 12. mestu izenačil z Brandanom Shanahanom. Junak tekme v Edmontonu pa je bil igralec Toronta Tim Connolly, ki je v podaljšku zadel za končni izid 3:4.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Anaheim Ducks 1:2
Montreal Canadiens : Boston Bruins 3:4*
Florida Panthers : Ottawa Senators 2:6
Edmonton Oilers : Toronto Maple Leafs 3:4**
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 1:3

*kazenski streli
**podaljšek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.