Vancouver s petardo odpravil Columbus

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hokejisti onstran Atlantika so, potem ko je bila v četrtek na sporedu le ena tekma, v petek odigrali 11 dvobojev. Štirje so se končali po podaljšku ali kazenskih strelih, najvišjo zmago s 5:0 pa je proti Columbusu dosegel Vancouver. Klub slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitaja Los Angeles bo naslednjo tekmo igral danes ponoči proti Chicagu.
Oglej si celoten članek

New York Rangers so brez večjih težav s 3:0 ugnali Philadlephio, junak večera pa je bil Martin St. Louis. Z golom in podajo se je namreč vpisal med redke izbrance v ligi, ki so presegli 1000 točk. "Največ zaslug gre ljudem, ki so mi pomagali v moji karieri. A ponosen sem tudi nase, tega ne skrivam, gre za velik dosežek," je dejal St. Louis.

Kane se je prebudil

V Chicagu so veseli, da se prebuja zvezdnik Patrick Kane. Na tekmi z Anaheimom je dosegel dva gola, skupno jih ima v sezoni deset, pet na zadnjih sedmih tekmah. Nekaj več dela so imeli igralci Washingtona, ki so na tekmi z New York Islanders zapravili vodstvo z 2:0 in dobili dva gola v manj kot minuti, nato pa so ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin - dosegel je tretji gol svoje ekipe - in soigralci stvari postavili na svoje mesto in zmagali.

Popoln preobrat pa je uspel igralcem Detroita: New Jersey je v 21. minuti vodil s 4:1, a nato povsem popustil. Rdeča krila so se vrnila, v zadnji tretjini izenačila, po kazenskih strelih pa je Detroit celo zmagal, odločilni gol je dosegel Gustav Nyquist. V slabo tolažbo je bil Vragom le gol veterana Jaromira Jagra, že njegov 709. v karieri, po katerem je zdaj sam na šestem mestu večne lestvice strelcev v NHL.

Dallas poražen kljub preobratu

Končni izid 5:0 ne kaže povsem pravega razmerja moči na tekmi med Vancouvrom in Columbusom. Gostje so štiri gole dosegli v zadnji tretjini, domače pa je v obup spravljal vratar Ryan Miller, ki je drugič na dveh tekmah mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat z 31 obrambami.

St. Louis je proti Edmontonu dvakrat lovil zaostanek in ga v zadnji tretjini tudi dvakrat ujel, v podaljšku pa nato še zmagal, za dve točki je poskrbel Vladimir Tarasenko. Nenavaden scenarij za zmago so imeli tudi pri Minnesoti. Vodstvo s 3:0 po 12 minutah tekme z Dallasom je obetalo mirno nadaljevanje, toda sledili so štirje goli domačih in Minnesoto je v podaljšek rešil šele Thomas Vanek v 59. minuti, nato pa je Marco Scandella zadel za 5:4.

Liga NHL, izidi:

Philadelphia Flyers : New York Rangers 0:3
Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 1:4
Washington Capitals : New York Islanders 5:2
Boston Bruins : Winnipeg Jets 2:1*
Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 2:1
New Jersey Devils : Detroit Red Wings 4:5**
Pittsburgh Penguins : Carolina Hurricanes 2:4
Columbus Blue Jackets : Vancouver Canucks 0:5
Florida Panthers : Ottawa Senators 3:2
St. Louis Blues : Edmonton Oilers 4:3*
Dallas Stars : Minnesota Wild 4:5*

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.