Vatikan prvič s svojo športno ekipo

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vatikan je danes predstavil svojo prvo uradno športno ekipo.
Oglej si celoten članek

Skupina približno 60 tekačev, ki jo sestavljajo duhovniki, nune, člani papeške švicarske garde in drugi zaposleni v Vatikanu, bo tvorila prvo uradno športno ekipo Vatikana.

Foto: Twitter Athletica Vaticana

"Athletica Vaticana" je atletska zveza, del italijanskega olimpijskega komiteja, ki bi lahko v prihodnje sodelovala na mednarodnih športnih prireditvah.

"Naše sanje so, da vatikansko zastavo vidimo na odprtju in mimohodu držav na olimpijskih igrah," je dejal vodja ekipe, monsinjor Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda.

Foto: Profimedia Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda.

Na novinarski konferenci so se športniki predstavili v temnomodrih trenirkah, okrašenih z vatikanskim simbolom, prekrižanima ključema.

Sanchez je priznal, da te olimpijske sanje za zdaj niso najbolj realne, a "Athletica Vaticana" bi lahko sodelovala na tekmovanjih manjših držav ali sredozemskih igrah.

Ekipa bo uraden debi doživela 20. januarja na 10-kilometrskem teku v Rimu.

Foto: Twitter Athletica Vaticana

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.