Včasih sem vstajal sredi noči

Foto: Žurnal24 milic6_spm_spo_191007_main
Marko Milič je bil prvi slovenski košarkar, ki je zaigral v ameriški profesionalni ligi NBA. Leta 1997 so ga kot peti izbor drugega kroga izbrali Philadelphia 76ers. "Včasih sem se zbujal sredi noči," pred tekmo All Star pravi 30-letnik.
Oglej si celoten članek
 

Prva peterka Zahoda

Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Allen Iverson (Denver), Yao Ming (Houston), Tim Duncan (San Antonio), Carmelo Anthony (Denver). Trener: Byron Scott (New Orleans)

Prvi vrhunec v košarkarski ligi NBA bo v noči z nedelje na ponedeljek po srednjeevropskem času gostil New Orleans . 57. tekma zvezd bo še en spektakel, pravi Marko Milič , ki pa tovrstnih prireditev ne spremlja več tako zavzeto. "Ponavadi take tekme gledam v posnetku. Včasih pa sem kot pravi fanatik vstajal sredi noči, tudi ko sem igral v ZDA." 198 centimetrov visoki kapetan Uniona Olimpije je imel v načrtih celo nastop na tekmi All Star. "V tistih letih, ko sem najbolj skakal, sem se mislil prijaviti na All Star za zabijanje. Toda ravno takrat tega tekmovanja ni bilo. Smola. To je bilo ravno leto po tistem, ko sem preskočil avtomobil na tekmi zvezd v Ljubljani. Takrat sem pripravljal kakšno neumnost, ki bi mi pomagala pri publiciteti, prvem vtisu, za start," pove Milko, ki je leta 1997 oblekel dres Philadelphie , nato pa dve leti nastopal za ekipo Phoenix Suns .

 

Prva peterka Vzhoda

Kevin Garnett (Boston), LeBron James (Cleveland), Dwight Howard (Orlando), Dwyane Wade (Miami), Jason Kidd (New Jersey). Trener: Doc Rivers (Boston)

"Žal dandanes ni več takih zvezd, ko sta bila Jordan in Carter. Manj je tistega draža in adrenalina, toda za navijače bo dogodek še vedno zelo zanimiv, kdo bo naredil kako neumnost, zabil, kdo bo slekel hlače ali kaj podobnega," meni Milič in doda, da se je ta spektakel v zadnjih letih preselil tudi na staro celino. "To je šov." Vse tekme prav gotovo ne bo gledal, pove, glavne poteze pa vsekakor. "Za košarkarja taka tekma ni tako zanimiva. Spremljal jo bom z enim očesom." Tudi zato, ker dogajanju v ligi NBA ne sledi več tako podrobno. "Če me vprašate o evropski košarki, vam povem vse," je rekel Kranjčan, ki meni, da si bo All Star marsikdo zapomnil tudi po simpatičnih navijačicah, popularnih pevkah ...

Kobe Bryant je bil na zadnji tekmi zvezd v Las Vegasu izbran za najkoristnejšega igralca tekme. © Action Images

 
Najraje spremlja starejše igralce, ki jih pozna še iz časov igranja v ZDA, s Timom Duncanom na čelu. "Všeč mi je tudi Jason Kidd, čeprav sem pri teh ocenah nekoliko pristranski. Najbolj pa me zanima, kako igrajo naši fantje," je dejal branilec, ki se zaveda, da imajo slovenski košarkarji malo možnosti za nastop na tem vsakoletnem vrhuncu. Kaj pa favoriti za naslov prvaka? "Za prvega tihega favorita štejem Phoenix," nam izda. Sonca naj bi bila s prihodom Shaquilla O'Neala še močnejša, 14-kratni udeleženec tekme All Stars lige NBA (rekord) pa še bolj motiviran. "Shaq je lahko ključen igralec v končnici," za konec doda Milič. Lani je v Las Vegasu zmago slavil Zahod, ki je z rekordnimi 153:132 odpravili Vzhod. Lovoriko za najkoristnejšega igralca tekme (MVP), svojo drugo po letu 2002, si je v 56. izvedbi tekme zvezd z 31 točkami prislužil Kobe Bryant . Vseh 24 košarkarjev obeh ekip, vsaj dve točki je zbral vsak udeleženec tekme zvezd, je zadelo skupno 285 točk, kar je rekord tekem zvezd po rednem delu. Le dvoboj iz leta 2003 je bil točkovno bogatejši (155:145), a z dvema podaljškoma.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.