"Ve se, kje smo izgubili veliki globus"

Foto: Žurnal24 Tina Maze je v petek v Lenzerheideju zmagala na slalomski tekmi. (Foto: Reuters)
Andrea Massi, trener Tine Maze, s tretjim mestom v skupnem seštevku ni povsem zadovoljen: "Izračun, kje smo izgubili veliki kristalni globus, je lahek." Krivdo vali na serviserja, ki ju je zapustil sredi sezone.
Oglej si celoten članek

Prva zmaga v slalomu, tretje mesto v skupnem seštevku in zlata ter srebrna kolajna na SP v nemškem Garmischu. Tina Maze končuje izjemno sezono. "Zmagala sem na slalomu in sem na to zelo ponosna. Sem tam, kamor sodim. Po svetovnem prvenstvu, kjer sem zmagala, sem bila zelo zadovoljna, to me spremlja vsak dan. Ohranila sem formo in zdaj se na vsaki tekmi dokazujem, zato mi je v užitek tekmovati," je po zmagi na petkovem slalomu na finalu sezone v Švici za STA dejala Mazejeva. Startala je s številko 15, v finalu pa je nastopila med zadnjimi, saj je bila po prvi vožnji tretja. "Dobila je najslabšo številko za pogoje, v katerih so tekmovale smučarke, zato je zmaga še več vredna. Ko zmaguješ, je lepo reči, da so bili slabi pogoji. Če bi bila četrta, peta ali šesta in bi to rekli, bi bilo vse skupaj slišati kot izgovor. Fenomenalno je izpeljala obe vožnji. Tudi na drugi progi, ki je bila ista kot prva, je imela slabe pogoje, zato je zmaga še dvakrat več vredna," pa je povedal njen trener Andrea Massi.

Massi pa ni mogel iz svoje kože in je ponovno izpostavljal tudi negativne zgodbe te tako zelo uspešne sezone. "Zadeva je preprosta. Poškodbe spadajo k športu, neprofesionalno obnašanje nekega serviserja pa se na tako visoki ravni še ni zgodilo. Če si pogledate, koliko točk je Tina osvojila v zadnjih treh mesecih in jih primerjate z dnevi pred tem, potem je izračun, kje smo izgubili veliki kristalni globus, lahek. Pozitivna stran je, da smo uspeli dvigniti formo in postali svetovni prvaki," je razlagal za Žurnal24. "Team to aMaze je zelo odvisen od proračuna. V ponedeljek imamo sestanek s predsednikom Lovšetom. Za naslednjo sezono nočem niti enega motečega faktorja, ker jih svetovni pokal že sam prinese. V tej sezoni smo imeli težave z dresi. Če bo proračun potrjen, potem ostaja tako Livio Magoni kot tudi nov serviser. Lovše je bil korekten, ne razumem pa, zakaj je bil proračun ustavljen s strani Matije Vojska. Nekaj naj bo jasno: za Tino zahtevam popolno avtonomijo."

Nekaj naj bo jasno: za Tino zahtevam popolno avtonomijo.
Andrea Massi

Rezultatsko je Massi sezono za STA povzel z naslednjimi mislimi: "Januarja smo imeli veliko težav zaradi odhoda serviserja. Poleg tega je Elisabeth Görgl velika borka in vredna vsakega spoštovanja, toda Mazejeva je postala vsestranska smučarka. Manjka ji le še zmaga v superveleslalomu; malo je tekmovalk, ki jim je to doslej uspelo. Škoda za smuk, kjer ima še nekaj strahu, kar je največja ovira. Ima pa izvrstne tehnične sposobnosti in tudi v smuku ter superveleslalomu bo lahko krojila vrh, če bo nadaljevala s smučanjem." V soboto bo poskušala Mazejeva osvojiti še eno odličje v posamičnih disciplinah, saj je v veleslalomu skupno šesta (208), za tretjeuvrščeno Finko Tanjo Poutiainen (240) pa zaostaja za 32 točk. "Mnogi si želijo, da bi bila tekma odpovedana. Vreme ne kaže najbolje, proga je mehka, v našem taboru pa si želimo, da bi tekmo izpeljali. Mislim, da je prav do športa, da izpeljejo še to zadnjo tekmo. Tina čuti bolečine, vendar bo stisnila zobe in opravila sezono do konca v izjemnem slogu," je končal Massi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.