Več kot 1000 aretacij

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoski notranji minister je razkril, da je policija v času Eura 2016 aretirala že več kot 1000 ljudi.
Oglej si celoten članek

Francoska policija je v zadnjih tednih v povezavi z evropskim nogometnim prvenstvom aretirala več kot 1000 ljudi, je v pogovoru za časnik La Provence povedal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. 600 ljudi je bilo pridržanih, 56 primerov se je končalo z obsodbo, 34 navijačev pa je moralo prisilno zapustiti Francijo.

Čeprav minister tega ni izdal, pa je jasno, da je največ aretacij bilo na začetku evropskega prvenstva oziroma pred tekmo Anglija - Rusija. V pretepih je bilo tedaj poškodovanih 35 ljudi, 23 ruskih huliganov pa je moralo nazaj domov. Za varnost na Euro sicer skrbi 90.000 policistov oziroma varnostnikov.

Do konca evropskega prvenstva so še tri tekme; dve polfinalni v sredo ter četrtek (Portugalska - Wales, Francija - Nemčija) ter finale v nedeljo, 10. julija.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.