"Več minut za Slovence v Olimpiji"

Foto: Boštjan Tacol Radovan Lorbek, Jordi Bertomeu, Janez Rajgelj, Stožice
Radovan Lorbek, podpredsednik ULEB-a in predsednik združenja ABA, ki upravlja ligo NLB, nam je pojasnil, zakaj je Olimpija tudi teoretično že napredovala in zakaj je treba več priložnosti dati Slovencem.
Oglej si celoten članek
Absolutni favorit je Panathinaikos. Menim, da bo Olimpija malo zadovoljna s tem, da se je že uvrstila v Top 16, ampak lahko igra sproščeno.
Rado Lorbek

Čeprav so praktično vsi mediji objavili, da je Union Olimpija že pred tekmo s Panathinaikosom v Atenah (19:00) tudi teoretično že v Top 16 Evrolige, še vedno obstaja nekaj skeptikov, ki so izpostavljali predvsem možen krog več kot dveh ekip z enakim številom zmag in pravila v tem primeru. Zato smo za nasvet poklicali Rada Lorbka, podpredsednika ULEB-a. "Najprej odloča, kdo ima več zmag. Če ima eno moštvo z nekom razmerje 2:0 in z drugim 1:1, bi imelo tri zmage. Drugi kriterij je medsebojna koš razlika, in če še to ne da rezultata, odloča skupna koš razlika. Po teh kriterijih je Olimpija med 16 tudi teoretično. Praktično ni možnosti, da s petimi zmagami ekipa ne bi šla naprej," je pojasnil oče treh košarkarjev, od katerih se je najmlajši Klemen pred sezono vrnil v Olimpijo, kjer pa dobiva le drobtinice, če tekme metaforično predstavljamo kot hlebce kruha.

Olimpijino tekmo s Panathinaikosom v 8. kolu Evrolige, ki se bo začela ob 19. uri, bomo seveda spremljali s komentarjem v živo tudi na zurnal24.si!

"Klemen je prišel z željo po napredku, kar je brez minutaže zelo težko oziroma po mojih izkušnjah celo nemogoče. Upam, da bo politika v Olimpiji drugačna in da bodo slovenski fantje dobili več minutaže. Tudi zaradi slovenskega DP, kjer so resne omejitve glede števila tujcev. Tedaj bo zelo važno, kdo bo imel na razpolago več domačih igralcev. Zavedati se je treba, da 40 % točk za Evroligo zagotavljata državno prvenstvo in pokal. Ostalih 40 % prinaša liga NLB in 20 % evropska tekmovanja. V konkurenci s Krko utegne to biti pomemben dejavnik. Menim, da bo morala Olimpija razmišljati tudi na daljši rok," še opozarja Lorbek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.