Več srca in Portland niža na 1:2

Foto: Žurnal24 Nicolas Batum, Gerald Wallace in Brendan Haywood Foto: Žurnal24 Danny Granger Foto: Žurnal24 Derrick Rose in Danny Granger Foto: Žurnal24 Carlos Boozer in Jeff Foster Foto: Žurnal24 Paul George in Luol Deng Foto: Žurnal24 Derrick Rose in Tyler Hansbrough Foto: Žurnal24 Dahntay Jones, Kurt Thomas in Taj Gibson Foto: Žurnal24 LaMarcus Aldridge Foto: Žurnal24 Rudy Fernandez in Jose Juan Barea Foto: Žurnal24 Marcus Camby in Shawn Marion Foto: Žurnal24 Dirk Nowitzki in Andre Miller Foto: Žurnal24 Jason Terry in Marcus Camby
Miami Heat in Chicago Bulls so le še zmago oddaljeni od drugega kola, Dallas Mavericks pač ne. Slednji so na tretji tekmi v gosteh izgubili pri Portland Trail Blazers (97:92), ki so izid v zmagah znižali na 1:2.
Oglej si celoten članek

Portland Trail Blazers so na prvi domači tekmi prvega kola končnice lige NBA proti Dallas Mavericksom v zadnjo četrtino krenili s 13 točkami prednosti. A gostujoča ekipa, ki je vodila 2:0 v zmagah in je imela šest izgubljenih žog več, je začela zmanjševati zaostanek. Tri minute pred koncem so bili le še na minus šest, ko jih je reševal adut s klopi Jason Terry (29 točk). Če ne bi v zadnji četrtini zgrešili pet prostih metov, bi bili še bliže. 42 sekund pred koncem je upe Teličkov s košem za 90:95 vrnil Dirk Nowitzki. 13 sekund pred sireno pa je Jason Kidd zadel trojko, a bil s supergo tako blizu črte, da je sodnik tudi po pregledu posnetka priznal le dve točki (92:95). Edino upanje gostov so bile osebne napake in prosti meti, a Andre Miller je oba zadel in zmaga domačih ni bila več pod vprašajem (97:92). To je bil tudi končni izid, saj zadnji met Kidda za tri točke ni zadel niti obroča. Wesley Matthews, ki je zgolj v prvem polčasu dal 22 točk, je razlog za zmago pojasnil takole: "Igrali smo s srcem. Kdo si zmago želi bolj, za to zdaj gre." Gotovo pa so pripomogle tudi točke Brandona Roya (16), potem ko na prejšnji tekmi ni igral veliko, imel nekaj iskric s trenerjem in frustracij ni skrival. Četrta tekma v Rose Gardnu sledi v soboto.

Le še zmago pa so od drugega kola končnice oddaljeni Miami Heat in Chicago Bulls. Indiana Pacers so imeli en sam cilj: ustaviti Derricka Rosa. Na njem so igrali tako agresivno, da je skoraj izgubil živce, a na koncu jim je vendarle prav on zadal zadnji udarec. 18 sekund pred koncem je dosegel svoji 21 in 22 točko (njegov edini koš iz igre v drugem polčasu) in zmaga z 88:84 za vodstvo 3:0 v zmagah je bila potrjena. "Bilo je kar malo preveč grobo, a to je pač košarka. Nekaj so želeli dokazati," jim grobosti Rose ni zameril. Medtem ko je morala Indiana ustaviti enega kandidata za MVP-ja, so morali Philadelphia 76ers kar dva: Dwyana Wada in LeBrona Jamesa. In bili so še manj uspešni. Wade je bil blizu trojnemu dvojčku (32 točk, 10 skokov in osem asistenc), James pa je tekmo končal s 25 točkami in 15 skoki. Miami Heat so tako zanesljivo zmagali s 100:94 in tudi oni povedli s 3:0 v zmagah. Na prvih dveh tekmah je imel Dwyane povprečje "le" 15,5 točke, če bo igral naprej tako kot na tokratni (tretji), bodo šli naprej s 4:0. Za zdaj prav Vročica deluje najbolj zastrašujoče, medtem ko je ostalih sedem dvobojev prvega kola končnice zelo tesnih, mnogo bolj, kot kažejo rezultati v zmagah. "Želimo nadaljevati s takšno igro kot jo kažemo. Wade je odigral res neverjetno tekmo ... Pripravljeni smo, da zaključimo serijo," je po zmagi dejal James.

Liga NBA, končnica, prvo kolo:

Vzhod

Indiana Pacers : Chicago Bulls 84:88 /0:3/
Granger 21, Jones 11; Rose 23, Deng 21, Noah 11, 10 sk.

Philadelphia 76ers : Miami Heat 94:100 /0:3/
Holiday 20, Brand 21, 11 sk.; Wade 32, 8 as., 10 sk., James 24, 15 sk.

Orlando Magic – Atlanta Hawks /1:1/
Boston Celtics – New York Knicks /2:0/

Zahod

Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 97:92 /2:1/
Matthews 25, Aldridge 20, MIller in Roy po 16; Terry 29, Nowitzki 25

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 1:1
Los Angeles Lakers – New Orleans Hornets 1:1
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 2:0

* v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.