Večer minil brez pretresov

Foto: Profimedia
V severnoameriški hokejski ligi NHL v sredo ni bilo tekem, ki bi bile odločilnega pomena.
Oglej si celoten članek

Največje razočaranje so zabeležili hokejisti St. Louisa, ki so s porazom po kazenskih strelih v Chicagu zapravili priložnost, da se dve tekmi pred koncem rednega dela na prvem mestu centralne skupine izenačijo z Winnipegom in Nashvillom. Po tekmi so sicer bili sicer zadovoljni tudi s točko, saj še osem minut pred koncem ni bilo videti, da jo bodo osvojili. Takrat so zaostajali z 1:3, nato pa sta podaljšek priborila David Perron in Tyler Bozak, slednji je v polno zadel 39 sekund pred zvokom sirene.

"Nismo igrali dobro, a osvojili veliko točko. Čeprav ne skačemo od veselja, je vedno lepo, če osvojiš točko, ki jo še deset minut pred koncem nisi pričakoval. Manjkala nam je energija, toda z veliko željo po zmagi smo vendarle prišli do izenačenja," je po tekmi dejal Perron. Edini kazenski strel je za Chicago, ki nima več nobenih možnosti za uvrstitev v končnico, zadel Jonathan Toews.

Izjemna statistika Od Kopitarja boljši le sloviti Sidney Crosby

Pirove zmage se je veselil tudi Anaheim, ki je na domačem ledu s 3:1 premagal vodilno ekipo zahodne konference, Calgary. Gostom se je videlo, da nimajo pravega motiva, saj so si prvo mesto že zagotovil v nedeljo, ko so premagali San Jose. Vsi goli so padli že v prvi polovici tekme, domači so z goloma Sama Steela in Maxa Jonesa povedli z 2:0, Derek Ryan je še v prvi tretjini izid znižal, zadnji gol pa je dosegel Ryan Getzlaf, ki se je v ekipo vrnil po tem, ko je zaradi poškodbe izpustil štiri tekme.

Še manj pomembna je bila zmaga Ottawe, ki je bila na gostovanju s 4:1 boljša od New York Rangers. Ottawa se ne more več izogniti dejstvu, da bo ligo končala kot najslabša ekipa, čeprav v Madison Square Gardnu tega ni bilo videti. Kot meni domači vratar Henrik Lundqvist, ki je še šestič neuspešno naskakoval svojo 450. zmago v NHL, so odigrali pametno, dosegli gol, nato pa z obrambno igro nadzorovali rezultat.

NHL, izidi:

New York Rangers - Ottawa Senators 1:4
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 4:3**
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.