Večer zapravljenih priložnosti

Foto: Profimedia
Nogometaši v ligi prvakov so odigrali predzadnji tekmi osmine finala pred povratnimi obračuni. Dvoboja Liverpoola in Bayerna ter Lyona in Barcelone sta se končala z 0:0.
Oglej si celoten članek

V Liverpoolu sta se spopadli ekipi, ki sta vsaka po petkrat slavila v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Začetek je bil bolj ali manj brez priložnosti, v nadaljevanju pa so se za nevarnejše izkazali domači, ki so zagrozili v 12. in 24. minuti prek Mohameda Salaha, v 33. prek Sadia Maneja in v 41. prek Joela Matipa, a se izid ni spremenil, tako kot ne po poskusih Bayernovih Roberta Lewandowskega v 13. in Kinglseyja Comana v 16. minuti.

Drugi polčas je ponudil precej manj priložnosti, gosti so bili najbolj nevarni v 59. minuti, ko je Serge Gnabry meril malce previsoko, domači pa v 85. minuti, ko je Manuel Neuer obranil Manejev strel z glavo iz bližine.

Foto: Profimedia Liverpool : Bayern München

V Lyonu pa je gostovala Barcelona, ki je francoski klub še nikoli ni premagal.

V 15. zaporedni osmini finala je Barcelona v prvem polčasu več streljala, med bolj nevarnimi je bil poskus Lionela Messija v peti minuti, ko je meril le malce previsoko, a domači so tudi imeli svoje priložnosti, posebej v 10. minuti, ko je sprožil Martin Terrier, Marc-Andre ter Stegen pa je žogo odbil v prečko in preprečil zadetek.

V drugem polčasu so znova nekaj več poskušali španski predstavniki, Lyon je bil še najbolj nevaren v 52. minuti, ko je streljal Memphis Depay. Barcelona je nase opozorila predvsem v 63. in 70. minuti, obakrat je streljal Luis Suarez in obakrat nenatančno, v 78. minuti pa je v podobnem slogu zaključil še Jordi Alba.

Foto: Epa Lyon : Barcelona

Že prejšnji teden je PSG v gosteh premagal Manchester United z 2:0, Roma je bila z 2:1 doma boljša od Porta, Tottenham je s 3:0 v Londonu porazil Borussio Dortmund, branilec naslova Real Madrid pa v gosteh z 2:1 Ajax.

V sredo bosta na sporedu še tekmi Schalke 04 - Manchester City in Atletico Madrid - Juventus.

 

- torek, 12. 2.:
Manchester United - PSG                    0:2 (0:0)
Roma - Porto                               2:1 (0:0)

- sreda, 13. 2.:
Ajax Amsterdam - Real Madrid               1:2 (0:0)
Tottenham Hotspur - Borussia Dortmund      3:0 (0:0)

- torek, 19. 2.:
Liverpool - Bayern München                 0:0
Olympique Lyon - Barcelona                 0:0

- sreda, 20. 2.:
21.00 Schalke 04 - Manchester City
21.00 Atletico Madrid - Juventus
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.