Večina Japoncev proti, organizatorji neomajni

Foto: Epa Seiko Hashimoto.
Foto: Epa Seiko Hashimoto.
Olimpijske igre v Tokiu bi lahko bile še enkrat prestavljene.
Oglej si celoten članek

Vodja organizacijskega odbora olimpijskih iger v Tokiu Seiko Hashimoto je zavrnila ugibanja, da bi lahko zaradi povečanja števila okužb z novim koronavirusom na Japonskem prišlo do odpovedi olimpijskih iger v Tokiu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Še 100 dni Smela napoved Mok-a ob množičnih protestih zoper OI

"Obstajajo določeni pomisleki, vendar kot organizacijski odbor iger Tokio 2020 ne razmišljamo o njihovi odpovedi," je bila v petek jasna Seiko Hashimoto.

Izjavo je podala dan po tem, ko je generalni sekretar vladajoče stranke LDP Toshihiro Nikai za japonske medije dejal, da odpoved iger ni izključena. A uradno stališče vlade ostaja, da bo Japonska naredila vse v svoji moči, da se igre izvedejo. To je v četrtek potrdil tudi premier Yoshihide Suga, še poroča dpa.

Organizacijski odbor izvaja priprave po ustaljenem načrtu, ki predvideva začetek iger 23. julija.

Poletne igre v Tokiu so bile prestavljene za eno leto zaradi izbruha pandemije novega koronavirusa. Pred tem še nikoli ni prišlo do prestavitev iger zaradi zdravstvenih razlogov.

Javnomnenjska raziskava za agencijo Kyodo News je ta teden pokazala, da si kar 72 odstotkov Japoncev želi odpoved ali vnovično prestavitev iger zaradi pandemije. Izvedbo iger po trenutni časovnici podpira le 24 odstotkov prebivalcev dežele vzhajajočega sonca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.