Večni derbi tokrat odločen šele po kazenskih strelih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prvi hokejski derbi v letu je po kazenskih strelih pripadel Jeseničanom.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvi slovenski večni derbi proti SŽ Olimpiji v novem letu. Na zadnji tekmi državnega prvenstva, ki ni odločala o ničemer, saj si je Olimpija že pred tem zagotovila prvo mesto pred izločilnimi boji, so bili boljši po streljanju kazenskih strelov, v rednem delu je bil izid 1:1.

Edini strelec pri kazenskih strelih je bil Žan Jezovšek, domači vratar Žan Us pa je ubranil vseh pet poskusov Ljubljančanov. Če se doda še strelca edinega jeseniškega gola Saša Rajsarja, se ugotovi, da so bili junaki tekme trije, ki so lani nosili Olimpijin dres.

Tekma je bila sicer enakovredna, a ne preveč kakovostna. Priložnosti ni bilo veliko, obe ekipi sta imeli svoja obdobja premoči.

Foto: Profimedia SIJ Acroni Jesenice

V prvi tretjini so bili boljši domači, ki so prek Rajsarja, ta se je pred vrati dobro znašel po odbitem ploščku, prišli v vodstvo. Na začetku druge tretjine bi Olimpija kmalu izenačila, ob igralcu manj na ledu je Aleš Mušič sam zadrsal pred Usa, a ga ni uspel premagati. Bil je pa zato uspešnejši v 34. minuti, ko je izkoristil lepo podajo Mihe Zajca.

V zadnji tretjini so bili spet za odtenek nevarnejši Gorenjci, a izid se ni spremenil. Do sprememb ni prišlo niti v podaljšku, čeprav je imel za Ljubljančane lepo priložnost Gal Koren.

Drugič v sezoni so derbi odločili kazenski streli, tako kot prvič v polfinalu slovenskega pokala so bili uspešnejši Jeseničani.

Olimpija bo v četrtfinalu igrala z Bledom, Jesenice pa proti True Celju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.