Velenjčani nemočni pri Veszpremu

Foto: twitter RK Gorenje Velenje
Foto: twitter RK Gorenje Velenje
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 6. krogu lige Seha izgubili v gosteh pri Veszpremu s 27:36 (13:19).
Oglej si celoten članek

Velenjčani so na deseti tekmi v tekmovanju vpisali še četrti poraz. Madžari so bili z izjemo uvoda tekme pričakovano premočan tekmec in so na osmi tekmi dosegli sedmo zmago. K njej je največji delež prispeval nekdanji član Gorenja Momir Ilić z desetimi goli, pri Velenjčanih je bil najboljši Matjaž Brumen s šestimi zadetki.

Velenjčani so v prvem polčasu držali korak do 15. minute, ko so zaostajali za zadetek (8:9). Zatem so gostitelji dosegli še tri gole zaporedoma, razpoložen je bil predvsem nekdanji član Gorenja Momir Ilić, in pobegnili na 12:8.

Do konca polčasa so Madžari še povečali prednost, za šest zadetkov so prvič povedli v 25. minuti, ko je za 18:12 zadel Marko Kopljar, enako zalogo pa so domači nesli v drugi polčas (19:13).

Veszprem je v uvodu drugega polčasa še povečal prednost, znova je bil Ilić tisti, ki je povzročal največ težav velenjski obrambi. Zadel je za 20:13 in 21:13, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje domače ekipe. Ta je do konca tekme brez posebnih težav ostajala zanesljivo v ospredju, največjo razliko je naredila prav na koncu z golom Gaborja Ancsina, in prišla do pričakovane zmage.

V dresu madžarskega prvaka Gašperja Marguča in Blaža Blagotinška ni bilo v postavi, Dragan Gajić pa je dosegel zadetek.

Liga Seha, izidi:

Veszprem  : Gorenje Velenje 36:27 (19:13)
Ilić 10, Kopljar 6; Brumen 6, Kleč 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.