Velenjčani zapravili veliko prednost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rokometaši velenjskega Gorenja se niso uvrstili v veliki finale evropskega pokala. Po porazu na prvi tekmi pred tednom dni v gosteh proti grški ekipi AEK Atene z 29:31 so na današnji povratni tekmi v Rdeči dvorani igrali nedoločeno 31:31 (19:13) ter izpadli iz nadaljnjega tekmovanja.
Oglej si celoten članek

Velenjski rokometaši se v najšibkejšem tekmovanju pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF), ki je bil pred spremembo imena pred sezono 2020/21 znan kot pokal challenge in je bil predvsem namenjen ekipam, ki si prek domačih prvenstev niso mogle zagotoviti nastopa na mednarodni sceni, niso prebili v finale.

Po aktivnem izidu na prvi tekmi v grški prestolnici je na povratni sprva kazalo na njihovo zanesljivo napredovanje, a so v drugem polčasu zapravili osem golov prednosti in ostali brez finalnega nastopa.

Zasedba iz Šaleške doline je pred polfinalnima obračunoma z grško ekipo izločila italijansko Sieno, finski Cocks, banjaluški Borac iz BiH in češki Robe Zubri.

Velenjčani so v prvi polovici povratne tekme prikazali izjemno dobro predstavo v obeh smereh in po vsega desetih minutah igre povedli s 7:2. Do konca polčasa se niso ustavili, dvakrat so si priigrali osem golov prednosti (15:7 in 16:8).

V drugi polovici tekme pa so prikazali povsem drug obraz, v njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani, kar je izkušena in mednarodno pisana grška ekipa izkoristila in tekmo v končnici dvoboja postavila na glavo.

Atenska ekipa je v drugem polčasu z obrambo 4-2 povsem presenetila velenjsko. V 55. minuti je gostujoča ekipa prvič na dvoboju izenačila na 28:28, v končnici dvoboja pa so izbranci Zorana Jovičića zaigrali zelo bledo in neprepričljivo, kar so gosti izkoristili in iztržili neodločen izid.

Atenska ekipa se bo v finalu pomerila z zmagovalko švedsko-ciprskega obračuna Ystads - Anorthosis Famagusta.

V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Domen Tajnik z osmimi in Matic Verdinek s sedmimi goli.

"V zadnjih 20 minutah ni bilo energije, psihološko smo padli, ob tem se je poškodoval Aleks Kavčič. Moji igralci so se borili do konca, a danes so zmagali izkušeni in rutinirani Grki."

Zoran Jovičić

* Rdeča dvorana, brez gledalcev, sodnika: Jović in Arnautović (oba BiH).
* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 2, Tajnik 8, Pajt, Starc, Miklavčič 4, Drobež, Komar, Verdinek 7, Grmšek 3, Slatinek-Jovičić, Predovič, M. Kavčič 3, A. Kavčič 4, Ravnikar.
* AEK Atene: Bauer, Kosanović, Arampacis 1, Hykkerud 1, Ciras 5, Dompris 2, Nikolaidis, Milonas 2, Moya Florido 2, Pedersen 4, Toniazzo Lemos 8, Papadionsou, Nuic, Arapakopulos, Buneta 3, Kederis 3.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (2), AEK Atene 4 (3).
* Izključitve: Gorenje Velenje 4, AEK Atene 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.