Velenjčani praznih rok iz Španije

Foto: Žurnal24 Ciudad Real je naše predstavnike porazil že na začetku tekme.
Rokometaši Gorenja iz Velenja so v petem kolu Lige prvakov gostovali pri španskem Ciudad Realu, ki je naše predstavnike premagal s 30:24. V zadnjem kolu se bodo Velenjčani soočili z Montpellierjem.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakov, 2.  del, 5. kolo

Gummersbach : Montpellier 30:25
C. Real : Gorenje 30:24

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 5. kolu drugega dela evropske Lige prvakov (skupina 2) v gosteh izgubili s španskim Ciudad Realom s 24:30 (11:18). Velenjska zasedba je že pred odhodom v špansko kraljevsko mesto izobesila veliko belo zastavo in napovedala, da jih v zadnjem delu sezone bolj kot obračuna s Ciudad Realom in Montpellierjem zanima končnica in boj za naslov državnega prvaka. Temu primerna je bila - predvsem to velja za igro v prvih tridesetih minutah - tudi njihova predstava proti sloviti ekipi z mednarodnimi rokometnimi velemojstri, v kateri so svoje mesto našli tudi slovenska reprezentanta Aleš Pajovič in Uroš Zorman ter nekdanji ostrostrelec slovenske izbrane vrste in Celja Pivovarne Laško - Belorus Sergej Rutenka .


Sergej Rutenka je spet rešetal mrežo mrežo Gorenja. © Saša Despot

 
Velenjski "izlet" na Pirenejski polotok je bil odločen že v zgodnjem obdobju tekme, kapetan Sebastjan Sovič in druščina pa so lahko v nadaljevanju le občudovali za vsaj razred kakovostnejše tekmece, ki so do konca prvega polčasa z enostavnimi akcijami in veliko lahkoto rešetali mrežo sicer dokaj razpoloženega vratarja Primoža Prošta . Že po šestih minutah se je na stropu dvorane Quijote v Ciudad Realu svetil izid 4:0 v korist domače ekipe, slovenska pa je prvi gol dosegla šele po dobrih šestih minutah igre, ko je srbskega čuvaja mreže s španskim potnim listom Arpada Šterbika premagal Luka Dobelšek .

V prvih petnajstih minutah sta bila neusmiljena predvsem Rutenka in danski krožni napadalec Torsten Laen , v nadaljevanju pa se je seznam domačih strelcev močno razširil. V prvem delu tekme so si gostitelji najvišjo prednost priigrali v 23. minuti, ko so povedli z devetimi goli prednosti (15:6), polčas pa zaključili s sedmimi (18:11). Izbranci hrvaškega stratega na velenjski klopi Ivice Obrvana so v drugem polčasu zaigrali malce bolj bojevito in dobro izkoristili zaspanost domačih zvezdnikov. V 34. minuti so se jim približali na pet golov zaostanka (14:19), dobro pa so prestali tudi obdobje, ko so imeli na igrišču dva igralca manj, saj sta bila v razmaku le nekaj sekund izključena Marko Oštir in Matjaž Mlakar.


Proti Ciudad Realu ni šlo. Kako se bo razpletla še zadnja tekma drugega dela Lige prvakov proti Montpellierju? © Saša Despot

 

V 52. minuti so znižali na 22:26, kar pa je bila predvsem posledica dejstva, da je španski zasedbi v drugi polovici tekme močno padla motivacija. A zmaga domače ekipe v nobenem trenutku ni bila ogrožena, z rutinsko zmago pa si je na stežaj odprla vrata za nastop v polfinalu najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. V zadnjem domačem obračunu ji zadostuje že točka proti nemškemu Gummersbachu , medtem ko velenjsko ekipo konec tega tedna čaka potovanje v francoski Montpellier.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.