Veleprestop: Dončić iz Olimpije v Real

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Luka Dončić, najstnik, ki je zrasel v Olimpijini košarkarski šoli, se podaja v špansko prestolnico k velikemu Realu.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić, sin nekdanjega košarkarja Saša Dončića in izjemno nadarjeni 13-letni košarkar Uniona Olimpije, se podaja v Španijo. In to nikamor drugam kot v kultni Real iz Madrida. "Zanj bodo v Madridu zelo dobro poskrbeli. Pogoji za delo bodo izjemni, tam bo hodil v šolo, kar bo super. Moram povedati, da si je sam želel oditi v Madrid. Veliko smo se pogovarjali z njim o tej odločitvi. Že zdaj se zaveda, kam gre. Z mamo sva zelo ponosna nanj," je za Sportal dejal njegov oče Saša: "Vsak bi šel v ta klub, če bi dobil priložnost. Lažje je v Sloveniji dobiti sedmico kot pa priložnost v Real Madridu."

Mlajši Dončić, visok 182 centimetrov, je bil sicer že dlje časa na očeh lovcev na talente, tudi Realovih. Ti so ga pred meseci imeli priložnost pobliže spoznati na enem izmed turnirjev. Aprila pa je z Olimpijo navdušil tudi v Rimu in v finalu dosegel neverjetnih 54 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:11 7. Avgust 2012.

    Pričakovano. Denar je denar tako se slovenci prodajajo. Upam, da bo Olimpija kaj imela od tega kajti to svojo nadarjenost …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.