Velesila bi lahko ostala doma

Foto: EPA Pyeongchang olimpijske igre olimpijski krogi
Bodo zimske olimpijske igre v Južni Koreji okrnjene?
Oglej si celoten članek

Francoska športna ministrica Laura Flessel je danes za radio RTL dejala, da bo njihova zimska olimpijska reprezentanca ostala doma in se ne bo udeležila olimpijskih iger v Pyeongchangu, v kolikor se bo varnostna situacija v tem delu sveta poslabšala.

Mednarodna skupnost se s Severno Korejo že nekaj časa pogaja o njenem programu jedrskega orožja, a strani ne najdejo skupnega jezika, zato so se pri nekaterih že pojavili dvomi, ali potovati v ta del sveta. Južnokorejski Pyeongchang, ki leži v bližini meje s Severno Korejo, bo februarja prihodnje leto gostil zimske olimpijske igre.

"Če se bo situacija poslabšala in nam ne bodo mogli zagotoviti varnosti, potem bo francoska ekipa ostala doma. V nobenem primeru naše reprezentance ne želimo izpostaviti nevarnosti," je za RTL dejala Flesslova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.