Veleslalom v Kranjski Gori odpade

Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora tina maze Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora tina maze andrea massi Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora andrea massi Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora mauro pini Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora tone vogrinec Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Foto: Anže Petkovšek Zlata lisica Kranjska Gora
Veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori je odpovedan, so sporočili organizatorji 50. Zlate lisice. Na poligonu v Podkornu je tekmo preprečil močan ledeni dež, ki je zmanjšal vidljivost.
Oglej si celoten članek

Start je bil sprva prestavljen za pol ure, na 10.30, ker je padal ledeni dež, kar je najslabša možna kombinacija. Žirija tekmovanja je nato odločitev o tem, ali bodo tekmo izvedli po spremenjenem urniku, z novo prestavitvijo, ali pa bodo morebiti celo prisiljeni v odpoved, podala potem, ko so si progo in razmere za tekmo ogledali tudi trenerji.

''Seveda smo razočarani, ker ni tekme. Veste, da je naša veleslalomska ekipa boljša od slalomske, a varnost tekmovalk je na prvem mestu. Vremenske razmere so bile res slabe, novozapadli sneg pa je zelo težko odstraniti s smučišča. Z idealne linije je odstranjen, stran od nje pa ne. V zgornjem delu je bila tudi megla, padal pa je tudi ledeni dež. V primeru poškodbe bi bila otežena tudi helikopterska pomoč, šlo je za ogromno dejavnikov,'' je povedal Denis Šteharnik, trener tehničnih disciplin v slovenski ženski reprezentanci.

Med 64 tekmovalkami bi moralo poleg Tine Maze nastopiti še pet Slovenk; Ana Drev s številko 28, Katarina Lavtar s 43, Tina Robnik s 53, Eli Plut z 58 in Saška Brezovnik s številko 59.

Delo začeli ob treh zjutraj

Organizatorji so imeli veliko težav pri pripravi tekme, saj je zapadlo več kot pol metra novega snega, ki so ga v petek ves dan s stroji odstranjevali s proge, da bi imele vse tekmovalke čim bolj enakovredne pogoje. Okrog 200 ljudi je danes ob treh zjutraj začelo še z ročnim odstranjevanjem in utrjevanjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.