Velik korak za Olimpijo in slovenski hokej

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Tilia Olimpija se je po krstni sezoni v ligi Ebel še drugič uvrstila v polfinale. Zmaji so bili v četrtfinalu v zmagah s 4:2 boljši od madžarske Sape Fehervar, zadnjo zmago (4:3) so dosegli v četrtek pred nabito polnim Tivolijem, ki je spomnil na zlate dni ljubljanskega hokeja. Igralci in vodstvo kluba prepričani, da jih bo težko kdo ustavil.
Oglej si celoten članek

"Fantje so igrali odlično. Če moram koga izpostaviti, je to Matic Boh. Sijajna predstava od njega in celotne ekipe," je bil po koncu tekme še na ledeni ploskvi kratek strateg Hannu Järvenpää. "Kaj naj rečem? Noro. Poglejte to publiko, vsa čast! Zaradi njih pravzaprav igramo. Upam, da nas bodo še naprej tako podpirali vse do finala in nato tudi tam na zmago," je bil vzhičen kapetan in strelec odločilnega zadetka Aleš Mušič. Nekaj besed je spregovoril tudi mladi vratar Matic Boh, ki je moral stopiti v velike čevlje poškodovanega Jeana Philippa Lamoureuxa. "Lahko rečem, da je to eden izmed najboljših dni mojega življenja. Igrati pred takim občinstvom dvorane Tivoli in zmagati je nekaj neprecenljivega. Nervoza je vedo prisotna, ampak vedel sem, da imam za seboj odlično moštvo, najboljše navijače na svetu in nekako sem vedel, da bomo zmagali," je dejal Boh, ki si je prislužil tudi prestižni naziv najboljšega igralca srečanja, Igor Cvetek pa je pripomnil: "Popolnoma zaslužena domača zmaga. Kaj naj rečem? Praktično smo v celi tekmi Madžarom dali dve priložnost 2:1, obakrat so to našo napako izkoristili, ampak kljub vsemu smo verjeli, vedeli, da je to naša noč, da ni nobenega pogoja, da nas Madžari premagajo, tako da smo zasluženo prišli v polfinale. Na zadnjih treh tekmah smo se predvsem skoncentrirali na njihovo igro. Madžari igrajo zelo netipičen hokej. Prežijo na napake nasprotnikov, imajo neverjetno realizacijo. Vsako priložnost praktično izkoristijo. Mi smo hoteli izničiti te njihove priložnosti, kar nam je na zadnjih treh tekmah uspelo. Odlična tekma danes. Super, neverjetno dobra publika. Kaj želiš lepšega kot zmagati doma in napredovati v polfinale."

Po koncu srečanja je po ledeni ploskvi velike dvorane Tivoli z nasmeškom na obrazu postopal tudi športni direktor Matjaž Sekelj. "Moram reči, da dvorana od finala v prvi sezoni ni bila taka, ampak ta ekipa si je to res zaslužila. Nisem povsem prepričan, vendar mislim, da je padel rekord lige Ebel, saj smo praktično od druge tekme naprej odigrali na 40 točk od 60 dovoljenih (seštevek točk igralcev, op. p.). To pomeni ogromno mladosti, ogromno mladih fantov, ki prej nikoli niso dobili priložnost. Da so zdržali to serijo proti praktično celotni madžarski reprezentanci plus osmim tujcem, kapa dol. Že izguljena slovenska fraza, ampak je res tako. Velik korak za Olimpijo in slovenski hokej," je sprva dejal Sekelj. Lahko Olimpija ponovi leto 2008 in se znova uvrsti v veliki finale? "Ko so se zgodile prve poškodbe, sem dejal, da take smole ne pomnim pa sem že dolga leta v hokeju. Ko se je zgodila naslednja serija poškodb, ko se je poškodoval Lamoureux, kako bomo sedaj? Zdržal je 20-letni Matic Boh. Ja, verjetno je težko priti v finale. Zagotovo pa ne bomo nikomur poceni prodali svoje kože, sploh če bo za nami tak Tivoli."

Finančno stanje Olimpije predvsem v primerjavi z avstrijskimi klubi pred sezono ni obetalo takšnega uspeha, toda Sekelj je od prvega dne verjel v ekipo, ki jo je sestavil. "Vedeli smo, da nimamo veliko sredstev na razpolago. Iskali smo nove izzive v tem, da smo iskali take tuje okrepitve, ki prvič prihajajo na nov trg, da se bodo tukaj želeli pokazati, da jim bo Olimpija nekakšna odskočna deska. To se je pokazalo kot dobro. Kdo bi verjel v Brocka McBridea, ki sem ga pripeljal iz angleške lige, če ne bi imel dobrih informacij iz Kanade, da je to pravi igralec. Tudi ostali fantje so ga priporočili, ki so ga poznali. Jamie Fraser je dejal, da je to terier, ki nikogar ne izpusti iz zob. Hočem reči, da smo včasih lahko kupovali zvezde tipa Todd Elik, danes pa smo v mladih našli eno veliko energijo, eno veliko požrtvovalnost za dober rezultat. In oni si to slavo res zaslužijo, ker so res oddelali to serijo verjetno 150 odstotno prek svojih zmožnosti. Emocije so na višku, že dolgo nisem bil tako nervozen kot danes. Vedeti je treba, da je s proračuni, ki jih imamo klubi izven Avstrije, zelo težko konkurirati," je še pripomnil presrečni Matjaž Sekelj. Zmaji se bodo za finalno vstopnico pomerili z Medveščakom ali KAC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:40 1. Marec 2012.

    4:2 v zmagah ne rezultat na zadnji tekmi!!! Buksel malo bolj preberi

  • 23:32 1. Marec 2012.

    Joj ti buksel novinarski, REZULTAT JE BIL 4:3 in ne 4:2 katastrofa novinarska

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.