Velik nogometni škandal: 22-kratni državni prvak vpleten v trgovino z mamili

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljši nogometni klub v Maroku v težavah zaradi mamil.
Oglej si celoten članek

Predsednik najuspešnejšega maroškega nogometnega kluba Wydad AC iz Casablance Said Naciri je bil aretiran v okviru preiskave trgovine z mamili, je povedal eden od njegovih odvetnikov.

Petinštiridesetletni Naciri je bil pridržan po ukazu sodnika iz Casablance zaradi več obtožb, vključno s ponarejanjem uradnih dokumentov, posedovanjem in distribucijo mamil ter uporabo ponarejenih čekov, je povedal odvetnik, ki je želel ostati neimenovan.

Mediji v severnoafriški državi poročajo, da je poleg tega sodnik Nacirija, ki je član politične stranke Pristnost in modernost (PAM), obtožil pranja denarja preko nogometnega kluba.

Foto: Profimedia Wydad AC

Preiskavo je sprožilo priznanje Malijca El Hadj Ahmeda Ben Brahima, mamilarskega kralja, ki je v Maroku obsojen trgovanja z mamili. Nacirija je ta obtožil kriminalne dejavnosti.

Wydad Casablanca je najuspešnejši nogometni klub v Maroku. Osvojil je 22 naslovov državnega prvaka, trikrat pa je bil tudi zmagovalec afriške lige prvakov, nazadnje 2022. Je eden izmed zgolj treh maroških klubov, ki nikoli niso izpadli iz najelitnejše maroške lige.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.