Velik preobrat Denverja, prvaki do konca sezone brez prvega centra

Foto: Profimedia Jamal Murray
Košarkarji Portlanda zanesljivo korakajo proti drugemu krogu končnice.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Portland Trail Blazers so v prvem krogu končnice zahodne konference severnoameriške lige NBA dobili še drugo zaporedno tekmo proti Oklahoma Cityju in v boju na štiri zmage povedli z 2:0. Junak večera je bil CJ McCollum, ki je s 33 točkami, osmimi skoki in petimi podajami popeljal gostitelje do zmage s 114:94.

Na zahodu je bila najbolj razburljiva sicer druga tekma dvoboja med Denver Nuggets in San Antonio Spurs. Po uvodnem porazu so tokrat v domači dvorani Pepsi center s 114:105 zmagali igralci Denverja, ki so zrežirali neverjeten preobrat, saj so zaostajali že za 19 točk, z zmago pa so razmerje moči v zmagah poravnali na 1:1.

Jamal Murray je zgrešil prvih osem metov na koš, preden se je "zbudil" v odločilni, zadnji četrtini, v kateri je dosegel 21 od svojih skupno 24 točk. Še v tretji četrtini so gostitelji izgubljali z 59:78, nato pa so tekmo dobili s skupnim nizom 55:27.

"Podarili smo jim 38 točk (v bistvu 39, op. p.) v zadnji četrtini. Konec zgodbe," je po tekmi od besa pihal trener San Antonia Gregg Popovich, ki je med vrnitvijo Denverja v igro dobil tudi tehnično napako.

Foto: Profimedia Jamal Murray

Na edini tekmi vzhodne konference so Toronto Raptors prav tako dobili drugo tekmo prvega kroga proti Orlando Magic s 111:82 in razmerje moči izenačili na 1:1. Kawhi Leonard je dosegel 37 točk, Kyle Lowry jih je k zmagi dodal 22.

Cousins že zaključil sezono

Golden State Warriors, dvakratni zaporedni branilci naslova prvakov, pa so doživeli hud udarec, saj so do konca sezone izgubili centra DeMarcusa Cousinsa. Slednji se je poškodoval pri padcu na tekmi prvega kroga končnice proti Los Angeles Clippers, poznejši pregled z magnetno resonanco je pokazal, da gre za hujšo poškodbo.

Cousins je ponedeljkov poraz prvakov proti kalifornijskim tekmecem tako končal predčasno, s parketa je odšepal že med uvodno četrtino. Torkov pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima raztrgano mišico leve noge, so potrdili v taboru trikratnih prvakov v zadnjih štirih sezonah (2015, 2017 in 2018).

"Poškodba je tako resna, da bo moral Cousins rehabilitacijo začeti takoj, za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil na igrišča," so sporočili iz Golden Stata, ameriški mediji pa pišejo, da je za 28-letnega košarkarja že konec sezone. Trener bojevnikov Steve Kerr je že v ponedeljek po tekmi potrdil, da gre za "zelo resno poškodbo" in da bo Cousins "kar nekaj časa" na seznamu poškodovanih.

Foto: Profimedia DeMarcus Cousins

Bojevniki so sicer na drugi tekmi uvodnega kroga končnice proti Clippers doživeli skorajda neverjeten poraz, saj so zapravili kar 31 točk prednosti in tekmecem omogočili največjo vrnitev v končnici lige NBA v zgodovini, potem ko so Clippers na koncu zmagali s 135:131 in izenačili boj na štiri zmage na 1:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.