Velik tekmec Rogliča in Pogačarja si je premislil

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolumbijski kolesarski zvezdnik Nairo Quintana bo zapustil ekipo, s katero je nedavno podaljšal pogodbo do leta 2025.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski kolesar Nairo Quintana je sporočil, da bo po koncu sezone zapustil francosko ekipo Arkea Samsic, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kolumbijcu so letos odvzeli šesto mesto v končni razvrstitvi dirke po Franciji zaradi jemanja tramadola.

Dvaintridesetletnik je sicer avgusta s francosko ekipo podaljšal pogodbo do leta 2025, le dan prej preden so mu črtali izid z letošnjega Toura.

"Sporočam, da v naslednjih sezonah ne bom več pri ekipi Arkea Samsic, kot smo napovedali," je Quintana povedal v videoposnetku, ki ga je objavil na svojem Instagram profilu.

"Še naprej želim pokazati, kakšen kolesar sem," je dodal Kolumbijec, ki sicer ne ve, kaj ga čaka v prihodnosti zaradi jemanja tramadola. Quintana se je pritožil na športno razsodišče v Lozani in do odločitve zaenkrat še lahko sodeluje na uradnih tekmovanjih.

"Rad bi se zahvalil ekipi za ta tri leta. Imeli smo vzpone in padce, vendar sem jim lahko dal vse svoje izkušnje," nadaljuje 32-letnik, ki se je francoski ekipi pridružil leta 2020.

Quintana je postal prvi Kolumbijec, ki je zmagal na kateri od velikih kolesarskih tritedenskih dirk, ko je leta 2014 osvojil dirko po Italiji. Dve leti pozneje pa je zmagal še v skupnem seštevku španske pentlje.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.