Velik udarec za City pred finišem sezone

Foto: Epa
Foto: Epa
Zdesetkani Manchester City bo poskušal v zadnjih treh krogih elitnega angleškega prvenstva ubraniti tri točke prednosti pred Liverpoolom.
Oglej si celoten članek

Vodilni klub angleškega nogometnega prvenstva Manchester City je do konca sezone ostal brez treh ključnih obrambnih igralcev. Kot je danes potrdil trener Pep Guardiola, so poškodovani Ruben Dias, John Stones in Kyle Walker.

Stones in Walker sta se poškodovala na polfinalni tekmi lige prvakov proti Real Madridu, piše hrvaška tiskovna agencija Hina, Ruben Dias pa je moral predčasno končati nedeljsko tekmo proti Newcastlu zaradi poškodbe mišice.

"Ruben, Kyle in John nam do konca sezone ne bodo več na voljo," je dejal Guardiola, ki ne more računati niti na Nathana Akeja, ki ima težave z gležnjem.

Do konca premier league ManCity čakajo še tekme proti Wolverhamptnu, West Hamu in Aston Villi. Ta čas ima City na vrhu lestvice tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Liverpoolom.

City se je ozrel za Haalanda

Zvezdniški nogometni napadalec Erling Haaland se vse bolj odkrito spogleduje z zamislijo, da bi Borussio Dortmund ob koncu sezone obvestil o svoji selitvi v Manchester City, sta v ponedeljek poročala Sky in portal Athletic, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Foto: Epa Erling Haaland

Po poročanju komercialne televizijske postaje je glavni izvršni direktor angleškega prvoligaškega kluba Manchester City Ferran Soriano generalnega direktorja BVB Hansa-Joachima Watzkeja obvestil, da so Angleži pripravljeni aktivirati dogovorjeno izstopno klavzulo v Haalandovi pogodbi in plačati fiksno odškodnino v višini 75 milijonov evrov.

Manchester City bo po ugibanjih nemškega tiska odkupno klavzulo za Haalanda Borussii iz Dortmunda plačal že ta teden. Če bo do prestopa res prišlo, bi to pomenilo veliko okrepitev za ekipo Pepa Guardiole, ki je v ligi prvakov doživela nov hladen tuš, ko jo je v polfinalu izločila zasedba Reala Madrida.

Enaindvajsetletni visokorasli v Leedsu rojeni norveški nogometni zvezdnik velja sicer za ključni člen v konici napada kolektiva iz Dortmunda. Pred prihodom v Nemčijo je bil v sezoni 2019/20 član Red Bull Salzburga. Haaland je v začetku leta 2020 prestopil iz Salzburga v Dortmund za 20 milijonov evrov.

Če bi bil posel sklenjen, bi Karim Adeyemi rdeče bike zamenjal za Dortmund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.