Velik udarec za Dragića in ekipo

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarska ekipa Miami Heat se po odhodu prvega zvezdnik Dwayna Wada sooča z novim velikim izzivom, ki pomeni dodaten pritisk na plečih Gorana Dragića.
Oglej si celoten članek

Slovenski organizator igre je pred začetkom nove sezone košarkarske lige NBA ostal tudi brez drugega velikega zvezdnika v ekipi Miami Heat. Potem ko je vročico po dolgih letih zapustil Dwayne Wade, bo z igrišč še naprej odsoten Chris Bosh, ki mu zdravniška stroka ni prižgala zelene luči za vrnitev na košarkarski parket.

Ameriški krilni center, ki se je vročici pridružil leta 2010, je imel v zadnji sezoni ogromno težav s krvnimi strdki, kljub veliki želji in trdemu delu pa njegova vrnitev in nadaljevanje kariere za zdaj ostajata pod velikim vprašajem. 

''Miami Heat in Chris Bosh v sodelovanju z ekipnimi zdravniki in drugimi strokovnjaki več mesecev delamo na skupnem cilju, da bi se Chis čim hitreje vrnil na igirišče. Chris je opravil predsezonski zdravniški pregled. Miami Heat obžaluje, da Chrisu ne more odobriti vrnitve h košarkarskim aktivnostim, za zdaj pa njegova vrnitev nima časovnega okvira,'' je v uradni izjavi sporočila ekipa in dodala, da podrobnosti zdravstvenega stanja ne more razkriti brez košarkarjevega soglasja.

Bosh je v ligi NBA preživel 13 sezon in osvojil dva šampionska prstana (2012, 2013). Enajstkrat je bil izbran v ekipo All-Star in bržkone bo nekoč postal član košarkarskega hrama slavnih.

Glede na kopico zdravstvenih težav mu nekateri že sugerirajo, naj košarkarske čevlje obesi na klin. ''Njegova zapuščina je varna, finančno je preskrbljen do konca življenja,'' piše Miami Herald in dodaja, da 32-letnik nima več česa dokazovati.

S tem se je dokončno končala era velikih treh košarkarjev Miamija. LeBron James se je vrnil v Cleveland, Wade je odšel v Chicago, Bosh ostaja prikovan na klop za rezervne igralce.

Z razpletom ne more biti zadovoljen Dragić, ki ga ob odsotnosti ključnih pomagačev čaka zelo težka naloga, če bo želel vročico znova popeljati v končnico lige onkraj Atlantika. Lani je Miami prišel vse do konferenčnega polfinala, kjer je moral v sedmih tekmah priznati premoč Toronto Raptors.

''Ob odsotnosti Bosha sta na svoj račun prišla Dragić in Hassan Whiteside, ki sta s hitrim tempom speljala vodo na svoj mlin. A to sta počela ob Wadu. Vprašanje je, ali lahko Dragić in Whiteside dosežeta podobne rezultate brez Wada,'' piše Sun Sentinel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:30 24. September 2016.

    Če pripeljejo enga igralca 1/2 Wejda, pa še da nebo tako sebičen, bodo z lahkoto prišli v končnico.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.