Velik uspeh Encijanov, za to so se trudili sedem let

Foto: Thomas Lieser Ragbi, Slovenija, Encijani
Slovenski ragbi slavi veliki uspeh.
Oglej si celoten članek

Po sobotnih obračunih je slovenska ragbi reprezentanca napredovala na prvo mesto konference 2 jug evropskega pokala narodov REIC. Encijani so na stadionu Oval v Guncljah premagali Slovake, v korist Slovenije pa se je razpletla tudi tekma med Srbijo in Andoro, tako da se Slovenija seli v višjo skupino.

Za napredovanje v višjo skupino bi morali Encijani zmagati z bonus točko, Srbi pa v Andori izgubiti. Ravno to se je tudi zgodilo. Andora je Srbijo premagala s 30:0, hkrati pa je visoka zmaga Slovenije prinesla napredovanje v višji rang tekmovanja, kamor so se Encijani sedem let trudili prebiti.

Encijani so bili za razred boljši od Slovakov. Izid polčasa je bil 44:5, končni rezultat 91:5, kar je najvišja razlika Slovenije na mednarodnih tekmah.

Vsi slovenski igralci so se zelo dobro odrezali in ljubitelje ragbija, ki so se zbrali ob stadionu v ljubljanskih Guncljah, navduševali z lepimi akcijami in prodori. Nasprotnikom so zadali kar 14 zadetkov in si s tem zagotovili bonus točko, kar je pomenilo, da se je Slovenija s tretjega premaknila na prvo mesto skupine. Na tekmi sta sočasno zaigrala tudi Igor in Gal Okič. Oče in sin.

Slovenija se bo kot prvouvrščena konference 2 jug evropskega pokala narodov REIC pod okriljem Evropske rugby zveze preselila v konferenco 1 jug. V višji skupini Slovenijo pričakujejo Hrvaška, Ciper, Izrael in Češka, vendar se to lahko še spremeni, saj Evropska rugby zveza napoveduje nekatere spremembe pri formacijah skupin.

Napredovanje v višjo skupino prinaša veliko izzivov za slovenski rugby. Trenutna generacija se že stara, težave pa so s podmladkom, tako da bo vodstvo moralo narediti veliko pri širitvi baze igralcev, je sporočil sekretar Rugby zveze Slovenije Aleksander Jug.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.