Velika favoritinja za naslov zaradi poškodbe že zaključila Olimpijske igre

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poškodovana Vlhova ne bo več tekmovala na ZOI.
Oglej si celoten članek

Slovakinja Petra Vlhova, ki je v sredo postala olimpijska prvakinja v slalomu, zaradi poškodbe levega gležnja ne bo več tekmovala na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu.

Slovakinja, ki je svoji državi pred dnevi priborila prvo zlato olimpijsko medaljo v alpskem smučanju, tako ne bo tekmovala v smuku in kombinaciji. Novico je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil njen brat Boris Vlha, sicer tudi član ekipe slovaške šampionke.

Foto: Profimedia Petra Vlhova

Svetovna podprvakinja v kombinaciji bi bila med favoritinjami četrtkove kombinacije, a se je zaradi poškodbe gležnja odločila, da se bo raje pripravila na preostanek sezone v svetovnem pokalu, je pojasnil njen brat.

Vlhova, ki je v pretekli sezoni osvojila veliki kristalni globus, letos v svetovnem pokalu zaseda drugo mesto. Za vodilno Američanko Mikaelo Shiffrin, ki na teh igrah še ni stala na zmagovalnem odru - še več, v obeh tehničnih disciplinah je odstopila -, zaostaja za 17 točk.

Svetovni pokal za smučarke se bo nadaljeval konec februarja v Crans Montani, 26-letna Vlhova pa naj bi se na bele strmine vrnila teden pozneje v Lenzerheideju, ko bosta na sporedu superveleslalom in veleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.