Velika rivala želita lovoriko

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Nova klubska košarska sezona se bo začela s torkovim superpokalnim obračunom v Šenčurju. V taborih Krke in Union Olimpije nestrpno pričakujejo bitko za prvo lovoriko.
Oglej si celoten članek

"Obe ekipi si želita zmage, saj bo to prava generalka pred pričetkom regionalne lige. Ne bomo kompletni, saj imamo določene probleme s poškodbami. Še nekaj fantov ima težave z boleznijo, tako da bo težko sestaviti moštvo," je pred prvim uradnim dvobojem v novi sezoni, ki ga bo gostil novi prvoligaš iz Šenčurja, dejal trener Krke Aleksandar Džikić.

Aktualni državni prvaki so pred novo sezono malce prevetrili zasedbo in bodo po Džikićevih besedah potrebovali še nekaj tednov do prave forme: "Med sezono ne bomo spreminjali ekipe, ker za to preprosto nimamo denarja. Tekmeci se bodo zagotovo še okrepili, tako da ne morem napovedati na katerem mestu bomo končali v regionalni ligi. Pred nami je veliko dela, saj je regionalna liga pravi maraton, ne pa sprint. V ekipi je precej sprememb, tako da bomo igrali drugačno košarko kot lani. Moramo biti zelo potrpežljivi."

Organizator igre Krkašev Malcolm Armstead je dodal: "Skušali bomo igrati čvrsto in diktirati ritem ter se obenem zabavati na parketu. Pred nami je dolga sezona, ki bo zagotovo polna vzponov in padcev, a bomo skušali iz nje potegniti čim več."

Tekma ne bo lepotica

Pri zmajih je bilo v prestopnem roku že tradiocionalno kar precej dogajanja. Strateg Aleš Pipan je sestavil moštvo, ki naj bi bila prava mešanica mladosti in izkušenj, po nekaterih solidnih predstavah na pripravljalnih tekmah pa bo superpokal pravi test za Ljubljančane. Pipan je pred novim derbijem proti Novomeščanom pojasnil: "Večjih težav s poškodbami na srečo nimamo. Vsi fantje so zdravi in zadnje treninge smo oddelali v normalnem ritmu. Pozno smo se kompletirali, vendar to ne sme biti izgovor. Ne morem zagotoviti, da bo tekma prava lepotica, vendar bosta zagotovo obe moštvi želeli zmago. Po superpokalu nas hitro čaka še tekma v regionalni ligi, tako da je spored zelo natrpan."

"Rezultat je edino merilo uspešnosti in šele na koncu sezone bomo lahko podali končno oceno. Z odhodom kakšnega igralca se lahko vse spremeni in v tem primeru je potrebno postaviti sistem na novo," je zaključil trener Union Olimpije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.