Velika ruska zvezdnica z vso silo udarila po tamkajšnji politiki

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljša ruska teniška igralka je razkrila istospolno usmerjenost ter udarila po ruski politiki.
Oglej si celoten članek

Trenutno najboljša ruska teniška igralka Darja Kasatkina je javno razkrila svojo homoseksualnost. V ponedeljkovem intervjuju z blogerjem Vitjem Kravčenkom je istočasno ostro kritizirala rusko politiko, ki v državi še vedno tvori ozračje za številne "prepovedane teme v družbi".

"Za mlade ljudi, ki se srečujejo s težavami v družbi, je zelo pomembno, da o teh temah spregovorijo športniki ali druge znane osebnosti," je med drugim povedala Kasatkina in potrdila, da ima tudi partnerico.

Teniška igralka je v pogovoru pohvalila in izpostavila tudi nogometašico Nadježdo Karpovo, ki je junija kot prva ruska športnica javno razkrila istospolno usmerjenost. Kot pravi Kasatkina, je v Rusiji cel niz tematik, o katerih se ne sme govoriti. Homoseksualnost pri tem ni izjema in morda sploh ni na prvem mestu.

Foto: Profimedia Nadježda Karpova

Prav šport pri odpiranju ruske družbe igra pomembno vlogo. Teniška igralka pravi, da je bil velik napredek pri načenjanju "prepovedanih tem" narejen s svetovnim prvenstvom v nogometu leta 2018, proces pa se je nato žal ustavil. "To pot so zaprli. Delo na cesti," je ironično povedala igralka.

Petindvajsetletna Kasatkina je na svetovni lestvici trenutno na 12. mestu. V karieri se je veselila štirih zmag na turnirjih WTA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.