Velika senzacija v Nemčiji, PSG in Barcelona do zmag

Foto: Epa
Foto: Epa
Bayern München je v nemškem pokalu moral priznati premoč drugoligašu. PSG je na tekmi za superpokal premagal Marseille. V Španiji je v finale superpokala napredovala Barcelona.
Oglej si celoten članek

Nogometni velikan Bayern iz Münchna je izpadel v šestnajstini finala nemškega pokala, potem ko ga je ugnal drugoligaš Holstein Kiel po streljanju enajstmetrovk.

Redni del srečanja se je končal z izidom 2:2, nato pa so domači, ki zasedajo tretje mesto v drugi ligi, zadeli vseh šest poskusov z 11 metrov, Bavarci pa so en strel zapravili.

Foto: Epa manuel neuer Bavarci so v pristaniškem mestu na skrajnem severu Nemčije nastopili v zelo močni zasedbi, dvakrat povedli, na koncu pa je enajstmetrovko zastreljal Španec Marc Roca.

Vse je kazalo na sicer težko prigarano zmago lanskih zmagovalcev, potem ko sta za vodstvo z 2:1 zadela Serge Gnabry in Leroy Sane. Drugačne načrte pa je imel kapetan Hauke Wahl, ki je z ramo presenetil Bavarce tik pred iztekom igralnega časa v 95. minuti.

Bayern nato ni uspel priti do zmage v 30 minutah podaljška, v loteriji pa je odločila obramba Grka Joanisa Geliosa v vratih Kiela in odločilni zadetek Fina Bartelsa, ki je zadel že za izenačenje na 1:1. Bayern se tako po 20 letih ni prebil v tretji krog oziroma v osmino finala nemškega pokala.

V Franciji so v sredo zvečer odigrali superpokal med Paris Saint-Germainom in Olympiqueom iz Marseilla. Z 2:1 so dvoboj dobili Parižani, za katere sta zadela Mauro Icardi in povratnik po poškodbi Neymar. Za Marseille je bil uspešen Dimitri Payet, ki je dosegel zadetek za končnih 2:1.

Foto: Epa psg

V Španiji so odigrali prvo polfinalno tekmo superpokala med Barcelono in Realom iz Sociedada. V finale se je po streljanju enajstmetrovk prebila Barcelona, pri katerih je manjkal poškodovani Lionel Messi (stegenska mišica). Redni del se je v Cordobi končal z 1:1, po strelih z bele točke pa so slavili Katalonci s 3:2. Drugi polfinale bo na vrsti drevi, ko se bosta v Malagi udarila Real iz Madrida in Athletic iz Bilbaa. Finale bo na sporedu v nedeljo v Sevilli.

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.