Velika sprememba pred Pogačarjem in tekmeci

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Organizatorji bodo najverjetneje prisiljeni nekoliko spremeniti traso.
Oglej si celoten članek

Prelaz Stelvio velja za enega legendarnejših vzponov v Italiji, a obstaja velika verjetnost, da bo že drugo leto zapored 'izpadel' iz programa za Giro. Tudi tokrat je na znamenitem prelazu namreč preveč snega, da bi se kolesarji lahko podali čez vrh.

Stelvio je sicer na sporedu v 16. etapi dirke, ki jo trenutno prepričljivo dobiva slovenski as Tadej Pogačar. Kapetan moštva UAE Team Emirates si je z zmago v kronometrtu privozil že več kot dve minuti in pol naskoka v skupnem seštevku Gira, trenutno drugi je Kolumbijec Daniel Martinez (Bora-hansgrohe).

Pri RAI so prepričani, da se razmere v naslednjih dneh ne bodo toliko spremenile, da bi bila cesta na Stelvio prevozna. Čeprav organizatorji še niso omenili spremembe trase, pa so pri omenjenem mediju prepričani, da se bo to zgodilo v kratkem. 

Takšne so sicer trenutne razmere na Stelviu:

Glede na to, da si želi Pogačar prihraniti nekaj moči za Tour, bo morda celo zadovoljen, da se mu tokrat ne bo potrebno povzpeti tako visoko. Na prelazu je bila sicer predvidena najvišja letošnja točka na dirki (Cima Coppi).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.