Velika trojica v Wimbledonu ne popušča

Foto: Profimedia Roger Federer
Vodilna trojka moškega svetovnega tenisa na letošnjem turnirju v Wimbledonu še ni zašla v težave.
Oglej si celoten članek

Srb Novak Đoković, branilec lovorike, je s 6:3, 6:2 in 6:3 premagal Francoza Uga Humberta. S tem se je že 11. uvrstil v četrtfinale najprestižnejšega turnirja na svetu. Naslednji tekmec prvega igralca sveta bo Belgijec David Goffin, 66. igralec sveta, ki do letos sploh ni igral turnirjev na travi. V medsebojnih dvobojih Srb vodi s 5:1.

Nič več težav ni imel Španec Rafael Nadal, ki se je še sedmič v karieri uvrstil v četrtfinale. S trikrat po 6:2 je nadigral Portugalca Joaoa Suoso. Zmagovalec turnirja leta 2008 in 2010 se bo v četrtfinalu pomeril z Američanom Samom Querreyjem, na turnirjih za grand slam bo v četrtfinalu nastopil že 39-ič, na teh turnirjih pa lovi 19. zmago, s katero bi le še za eno zaostajal za Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Ženski del Konec plesa 15-letnice, izpadla tudi 1. igralka sveta

Tudi slednji ima priložnost, da še popravi svoj rekord, saj še vedno blesti. Danes je je postal najstarejši četrtfinalist turnirjev za grand slam v zadnjih 28 letih, potem ko je s 6:1, 6:2 in 6:2 "povozil" Italijana Mattea Berrettinija.

Najstarejši četrtfinalist največjih turnirjev bo še naprej ostal Američan Jimmy Connors, ki se je leta 1991, star je bil 39 let, uvrstil v četrtfinale turnirja v New Yorku.

Wimbledon ženski finale
v soboto, 13.07.2019, ob 15:00 na SK1


Wimbledon moški finale
v nedeljo, 14.07.2019, ob 15:00 na SK1

Za 37-letnega Švicarja, osemkratnega zmagovalca turnirja, je bila to že 99. zmaga v Wimbledonu, med najboljših osem se je uvrstil že 17-ič. V četrtfinalu se bo pomeril z Japoncem Keijem Nishikorijem, ki je bil v štirih nizih boljši od Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Besen kot ris "Neumni Angleži, na Wimbledon bi morala pasti bomba"

Poleg omenjenih igralcev sta se v četrtfinale uvrstila še Španec Roberto Bautista in nekoliko presenetljivo Argentinec Guido Pella, ki je v maratonu po petih nizih in preobratu ugnal Kanadčana Miloša Raonića.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.