Velika zmaga Dallasa, Dončić dobil dvoboj z Jokićem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh premagali Denver s 116:103.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je z Dallasom tokrat gostoval pri Vlatku Čančarju v Denverju. Soigralci slednjega so odlično odprli dvoboj in povedli z 10:0, a so gostje nato le zaigrali precej boljše. Ko je v zadnji minuti prve četrtine Dončić zadel trojko prav preko Čančarja, so Mavericks tako zaostajali le še za točko pri 28:29. Na drugi strani je ob zvoku sirene zadel tudi Čančar, sodniki so koš sprva priznali, a ga nato po ogledu posnetka razveljavili, Slovenec je na koš vrgel za las prepozno.

Na začetku drugih 12 minut igre so gostje prvič na tekmi povedli, po trojkah Treyja Burka in Dončića pa je njihovo vodstvo hitro narastlo na 42:34.

Kmalu zatem je slovenski zvezdnik sedel na klop. Denver kljub odlični igri Nikole Jokića ni uspeval priti bližje, po vrnitvi na parket pa je Srbu odlično pariral Dončić. Oba sta do glavnega odmora ob metu iz igre 6/10 iz zabeležila po 16 točk, zbrala tri skoke, Luka pa je imel asistenco več, v svojo statistiko jih je vpisal že osem. Dallas je ob polčasu vodil z 62:51.

Gostitelji so bili nekoliko boljši na začetku tretje četrtine, a je prednost gostov po dveh asistencah Dončića za zaporedni trojki Josha Richardsona poskočila na 13 točk.

Tudi minuta odmora, ki jo je zahteval domači trener Mike Malone, ni prenesla spremembe. Razigral se je Kristaps Porzingis, po petih zaporednih točkah Jalena Brunsona pa se je dobre tri minute in pol pred koncem četrtine na semforju izpisal izid 87:67. Uspešen niz Denverja, ki je pred tokratnim dvobojem zmagal na zadnjih petih tekmah, je že bil v nevarnosti.

V zadnjo četrtino je Dallas namreč vstopil s prednostjo 93:73. Pri Denverju je v nekaj napadih nato zablestel Michael Porter Jr., Dončićev in Brunsonov vrstnik z nabora 2018, razlika se je skrčila na 14 točk. A bližje Nuggets v prvi polovici četrte četrtine niso prišli. Luka, ki v tretji četrtini ni dosegel točke, je ob dveh osebnih napakah domačih dvakrat zapored stopil na črto prostih metov, zadel je 3 od 4 poizkusov za 105:87.

Po trojki Jokića pet minut pred koncem so Mavericks vodili le še za ducat točk. Dončić je odgovoril s košem preko Porter Jr., po trojki Porzingisa iz velike razdalje za 114:97 pa je bila tekma pravzaprav že odločena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.