Velika zmaga za zmaje

Foto: twitter Cedevita Olimpija
Foto: twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija sedmič zapored zmagala v evropskem pokalu.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 17. krogu evropskega pokala premagali Valencio z 82:76 (20:22, 50:37, 66:56). 

Ljubljančani so z izkupičkom 10-7 skočili na tretje mesto v skupini B in so krog pred koncem rednega dela na pragu tega, da si vsaj v osmini finala zagotovijo prednost domače dvorane. Ta bo v izločilnih bojih še kako pomembna, saj se bodo vsi obračuni igrali na zgolj eno tekmo.

Cedevita Olimpija bo naslednji teden v zadnjem krogu rednega dela gostovala pri grškemu Patrasu, ki zaseda zadnje mesto v skupini in nima več možnosti za napredovanje.

Izbranci trenerja Jurice Golemca so v Stožicah zasluženo prišli do nove zmage, saj so bili večino tekme v ospredju. Slabo so odigrali le uvod v zadnjo četrtino, ko je Valencia z delnim izidom 17:2 naredila preobrat in od zaostanka 54:66 v 30. minuti prišla do treh točk prednosti (71:68).

Cedevita Olimpija je ob podpori publike v naslednjih minutah vendarle vzpostavila ravnotežje, z dobrimi obrambami zaprla poti do svojega koša, na drugi strani igrišča pa potrpežljivo čakala na priložnosti. Zoran Dragić (17 točk, 10 skokov) je minuto in pol pred koncem zadel trojko za 79:71, Alen Omić (9 točk, 10 skokov) pa je s črte prostih metov 18 sekund pred iztekom časa potrdil pomembni dve točki (80:75).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.