Velike težave Američanov pred OI, zvezdnik odpadel

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriška reprezentanca oslabljena v Tokio.
Oglej si celoten članek

Ameriška košarkarska izbrana vrsta je na treh pripravljalnih tekmah zabeležila poraza proti Nigeriji in Avstraliji, nato pa je visoko premagala Argentino, ki bo na olimpijskih igrah prva tekmica Slovenije. Kljub dvema porazoma so Amerićani seveda še vedno prvi favoriti za zlato, a težave še naprej spremljajo četo Gregga Popovicha.

Brez nastopa v Tokiu je namreč ostal drugi strelec lige NBA Bradley Beal. Zvezdnika ekipe Washington Wizards je od olimpijskih iger oddaljil koronavirus, v karanteni se je znašel tudi član Detroit Pistons Jerami Grant. 

Pri ameriški košarkarski zvezi so že začeli iskati zamenjavo za Beala. 

Američanom ne gre na roko tudi razplet finala lige NBA, saj se še trije košarkarji s seznama potnikov za OI potijo v finalu, kjer je izid neodločen 2:2. Za novega prvaka bosta tako potrebni še vsaj dve tekmi, Devin Booker (Phoenix Suns) ter Jrue Holiday in Khris Middleton (oba Milwaukee Bucks) pa bodo tako v najboljšem primeru Popovichu na voljo šele po 20. juliju. Ob morebitni sedmi tekmi bi se NBA sezona končala še dva dni kasneje, se pravi dan pred olimpijskimi igrami. 

Če so prve pripravljalne tekme kaj pokazale, je to dejstvo, da tudi ameriški zvezdniki potrebujejo nekaj časa za uigranost. Prihod omenjene trojice je v tem pogledu zelo pozen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.