Veliki brat vas bo gledal

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev bo v sredo prišel v Slovenijo, da bi si ogledal nogometno tekmo pred Rusijo in Slovenijo. Ta se bo igrala v Ljudskem vrtu, ki bo prvič obogaten z videozaslonom in videonadzorom.
Oglej si celoten članek

Veliki brat vas bo gledal
Ruski
nogometaši od ponedeljka zvečer stanujejo v Mariboru. Nastanjeni so v hotelu Habakuk, v sredo pa se njim in njihovim navijačem za varnost ni treba bati. Poleg rekordnega števila varnostnikov bo prvič v Ljudskem vrtu vzpostavljen tudi videonadzor.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev bo v sredo prišel v Slovenijo, kjer si bo v Mariboru ogledal nogometno tekmo med Slovenijo in Rusijo. Za zdaj ni znano, ali bo imel ruski predsednik v Sloveniji tudi politična srečanja. Medvedjev bo v Slovenijo prišel le nekaj dni po tem, ko si je premier Borut Pahor v soboto v Moskvi ogledal prvo tekmo dodatnih kvalifikacij.
Kar 250 varnostnikov
Za varnost na tekmi bo skrbelo okoli 250 varnostnikov Varnosti Maribor, torej največ kadarkoli na tekmi v Ljudskem vrtu. Prvič bo na stadionu vzpostavljen tudi videonadzor. Navijače na celotnem stadionu bodo opazovali prek 51 kamer. "Edini in prvi v Sloveniji imamo videonadzor, ki je primerljiv z evropskimi stadioni. Kdor bo storil prekršek bo posnet na kameri. Kaj se bo zgodilo naprej, pa je stvar prijave in plačila škode," pojasnjuje Alojz Križman, predsednik Zveze mariborskih športnih društev Branik.

Največji v Sloveniji
V sredo zvečer bo na zgodovinski tekmi ognjeni krst doživel tudi povsem nov, 12 ton težak zaslon, ki je del druge faze obnove Ljudskega vrta. "Gre za sodoben display z LED diodami, ki ima 40 kvadratnih metrov površine in vgrajenih 35 modulov. To je največji tovrstni zaslon v Sloveniji," pravi Križman.

Stavnice
Če Sloveniji pred gostovanjem v Moskvi svetovne stavnice niso namenjale možnosti za uspeh (kvota za našo zmago je bila kar 9,00), je v Ljudskem vrtu zgodba drugačna. Skočili smo na kvoto 3,00, ki jo ponujata Bwin in Gamebookers, naša loterija pa je še bolj optimistična. Na našo zmago ponuja kvoto 2,50.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.