Veliki kapetan: Tavares za 1:1 v 90. minuti!

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Nogometaši velenjskega Rudarja so na prvi tekmi 10. kola Prve lige na gostovanju premagali Domžale in jih tako tudi prehiteli na lestvici (3:2). Olimpija Ljubljana je celoten drugi polčas pri Celju igrala brez izključenega Matica Finka in brez večjih težav prišla do točke (0:0). Elvis Džafić je v sodnikovem podaljšku prvega dela ubranil enajstmetrovko Zoranu Pavloviču. Maribor je v Novi Gorici z golom v 90. minuti rešil kapetan Marcos Tavares (1:1).
Oglej si celoten članek

Olimpija Ljubljana je Mariboru pred večerno tekmo pri HiTu Gorici spet ponudila priložnost, da se oddalji na vrhu lestvice slovenske lige. Zmaji so kljub izključitvi Matica Finka v Celju napadali za zmagoviti gol, a so domači zdržali, z igralcem več pa se niso preveč proslavili. Vijoličasti so v Novi Gorici odigrali eno najslabših tekem v zadnjem času, čudežno pa jih je z enim izmed zadnjih strelov na tekmi rešil kapetan Marcos Tavares, potem ko je Vito Plut slabe pol ure prej zadel za vodstvo Primorcev, zapravil pa tudi enajstmetrovko.

Strel z bele točke, ki ga je dosodil sodnik Roberto Ponis, je bil tudi glavni dogodek na sicer slabi tekmi. Ponis je pokazal tudi neposredni rdeči karton Alešu Mertlju, a je Jasmin Handanović ubranil strel nekdanjega Mariborčana Pluta. Zanimivo: vse tri enajstmetrovke, ki so jih imele na voljo ekipe v 10. kolu, so zgrešile svoj cilj.

Deset zmajev (pre)lahko do točke

Suspendirana Bobana Jovića in Sretena Sretenovića sta v prvi postavi Olimpije zamenjala mlada Mitja Kovačevič in Marko Nunič. Za slednjega je bila to šele prva ligaška tekma v karieri, medtem ko je osrednji branilec Kovačevič nekaj priložnosti dobil že v lanski sezoni. Celjani so se podobno kot na prvi medsebojni tekmi v Stožicah osredotočili predvsem na protinapade, toda pretili izključno iz prostih strelov Zorana Pavloviča. Ljubljančani so imeli pobudo in najresneje zapretili v 24. minuti, ko si je strel na robu kazenskega prostora pripravil Dare Vršič, a z desnico močno nastreljal le vratarja Amela Mujčinovića. Pritisk zeleno-belih je spet preizkusil Mujčinovića tri minute kasneje, ko je Nik Omladič iz kota našel Vršiča, čigar rahel dotik je žogo preusmeril proti golu, a ne tudi mimo celjskega vratarja, ki je spet dobro posredoval.

Debitant Nunič je imel v 31. minuti tudi nekaj sreče, saj se je nerodno zaletel v Serga Akakpoja, a se je glavni sodnik Miran Bukovec odločil, da prekršek ni bil vreden drugega rumenega in s tem rdečega kartona. Najbolj zanimiva minuta prvega dela je bila ravno zadnja 45., ko je po podaji iz kota žoga prišla do Romana Bezjaka, ki jo je najprej zgrešil, nato pa iz drugega poskusa že premagal vratarja Elvisa Džafića, a je gol na črti z roko preprečil Fink. Zmaji so na igrišču ostali z desetimi nogometaši, Pavlovič pa je imel na voljo še strel z enajstih metrov, a ga je Džafić "prebral" in s fantastičnim posredovanjem pri tleh žogo odbil čez svojo prečko za 0:0 ob polčasu.

Zeleno-beli so nadaljevanje začeli s povratnikom Anejem Lovrečičem, trener Dušan Kosič pa je po zmagoviti gol krenil še z Draganom Čadikovskim. Še najbližje temu je bil Milan Anđelković, čigar poizkus je Mujčinović po prostem strelu Vršiča v 70. minuti komajda ubranil, Klemen Medved pa je po prepričanju nekaterih gostujočih nogometašev čez dve minuti igral z roko v svojem kazenskem prostoru, a je sodniška piščalka ostala nema.

Rudar zakopal Domžale

Oslabljene Domžale nadaljujejo s serijo porazov. Potem ko so doživeli polom v pokalni tekmi z Zavrčem, izgubili v prejšnjem krogu proti Olimpiji, so tokrat morali na domačem igrišču priznati premoč še Rudarju. Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so pokazali učinkovito igro, predvsem velja to za prvi del, v katerem so iz treh priložnosti zadeli dvakrat. V drugem polčasu so z nekaj težavami prednost zadržali, tudi s pomočjo številčne premoči na igrišču, saj so sicer neučinkoviti gostitelji od 67. minute igrali brez Luke Elsnerja, ki si je zaradi neprimernega posredovanja v kazenskem prostoru prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico. Po njegovem prekršku so imeli gostje celo priložnost za povišanje vodstva, a je Amel Mujakovič zastreljal enajstmetrovko. Po tem so gosti prejeli še en zadetek, vendar do konca zdržali vse nalete domačih in zabeležili zmago, s katero so se vsaj začasno prebili na drugo mesto prvenstvene razpredelnice.

Slovenska liga, 10. kolo:

Domžale : Rudar Velenje 2:3 (0:2)
Osmanaj (56), Teinović (80); Tolimir (14), Žinko (35), Bratanović (63)
RK: Elsner (Domžale/65)
Mujakovič (Rudar) je v 66. minuti zapravil enajstmetrovko.

CM Celje : Olimpija Ljubljana 0:0
RK: Fink (45/Olimpija)
Pavlovič (Celje) je v 45. minuti zapravil enajstmetrovko.

Nafta Lendava : Triglav Gorenjska 1:0 (0:0)
Vaš (49)

Luka Koper : Mura 05 0:0

HiT Gorica : Maribor 1:1 (0:0)
Plut (64); Tavares (90)
RK: Mertelj (60/Maribor)
Plut (Gorica) je v 62. minuti zapravil enajstmetrovko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.