Veliki povratek Thorpa 4. septembra

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nekdanji avstralski plavalni šampion Ian Thorpe, ki je leta 2006 zaključil športno pot, v začetku letošnjega leta pa najavil vrnitev v tekmovalne bazene, se bo na tekmi prvič predstavil na svetovnem pokalu 4. in 5. novembra v Singapurju, v naslednjem tednu pa bo nastopil tudi na svetovnih pokalih v Pekingu in Tokiu.
Oglej si celoten članek

Ian Thorpe, nekoč specialist za 200 in 400 prosto, si želi nastopiti za Avstralijo na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu. Računa predvsem z normami na 100 in 200 prosto ter v obeh štafetah prostega sloga.

"Navdušen sem, ker sem po toliko letih spet v avstralski reprezentanci. Po drugi strani pa sem prav nestrpen, da se bom po toliko letih premora spet lahko pomeril s tekmeci iz vsega sveta," je pred svojim prvim nastopom povedal olimpijski prvak iz Sydneyja 2000 (400 prosto, 4 x 100 in 4 x 200 prosto) in Aten 2004 (200 in 400 prosto).

V Singapurju bo nastopila tudi olimpijska prvakinja iz Pekinga 2008 (100 delfin, 4 x 100 mešano) Lisbeth Trickett iz Avstralije, ki si je prav tako premislila in se kljub napovedi o koncu kariere odločila, da podaljša tekmovalno pot v bazenih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.