Veliki skakalni as prisiljen izpustiti svetovno prvenstvo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Koudelka bo moral izpustiti svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Češka reprezentanca v smučarskih skokih se bo ta konec tedna v Willingenu vrnila na tekme svetovnega pokala, a brez svojega najboljšega moža Romana Koudelke.

Petkratni zmagovalec tekem za svetovni pokal ima že naj časa težave z bolečinami v kolenu, zato bo moral na operacijo. Kot poroča spletna stran Mednarodne smučarske zveze, to pomeni, da je sezono že končal in bo manjkal tudi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu.

"Seveda je škoda, da bom zamudil preostanek sezone in tudi svetovno prvenstvo, vendar se trudim ostati pozitiven. Že nekaj časa imam čuden občutek v kolenu in operacijo bo slej kot prej potrebno opraviti," je dejal Koudelka, ki verjame, da bo nared za olimpijske igre v Pekingu naslednje leto.

"Morda se sliši nekoliko nenavadno, a sezono pred olimpijskimi sezonami sem imel vedno kakšne zdravstvene težave. Verjamem, da se bo tudi tokrat vse srečno izteklo in da bom na olimpijske igre stoodstotno pripravljen," optimistično gleda v prihodnost 31-letni Čeh, nekdanji mladinski svetovni prvak.

Izjemni Čeh, ki v zadnjem času ob velikih težavah s poškodbami ne najde več prave forme, je sicer v svoji karieri kar 11-krat stopil na zmagovalne stopničke, zabeležil pa je tudi 5 zmag, zadnjo leta 2016.

Foto: Profimedia Roman Koudelka

Poleg češke reprezentance se v Willingenu na tekme vračajo tudi Kazahstanci, ki so končno dobili dovoljenje za potovanja v tujino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.