Naš veliki športni heroj na epski način udaril po slovenskih politikih

Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Foto: Državni zbor/Sušnik Matija
Eden velikih slovenskih športnih junakov si je s svojim zapisom dobro privoščil naše politike.
Oglej si celoten članek

Ponedeljkova interpelacija zloglasnega notranjega ministra Aleša Hojsa še naprej odmeva in je ena izmed glavnih tem v državi.

Dogajanje v državnem zboru je le redke pustilo ravnodušno in večina državljanov ima o dogodku svoje mnenje. Eno izmed najbolj zanimivih pa pripada velikemu slovenskemu športnemu junaku Darku Đuriću.

Foto: Profimedia Darko Đurić

Slednji se je zaradi redke genske napake rodil brez spodnjih okončin in leve roke, kar pa ga ni zaustavilo na njegovi veličastni, junaški športni poti. Najprej je treniral odbojko, kasneje pa se je našel v plavanju.

Leta 2013 je v Montrealu postal dvakratni svetovni prvak v plavanju med športniki invalidi, pet let kasneje pa je na Irskem svetovnemu dodal še evropski naslov na 50 m prosto, medtem ko je na 200 m prosto osvojil bron. V 25-metrskih bazenih je celo popravil svetovni rekord v disciplini 50 m delfin.

Foto: Profimedia Darko Đurić

Gre za največjega slovenskega zvezdnika med para športniki v zgodovini, ki pa slovi tudi kot človek zelo ostrega jezika, in pronicljivega humorja, ki se ne boji povedati tistega, kar mu leži na duši. Tokrat si je namreč močno privoščil slovenski državni zbor, preko katerega je močno udaril po ponedeljkovi farsi:

"Preden sem se rodil, sem imel izbiro. Ali noge ali poslanec državnega zbora. Za možnost izbire sem jim podaril še roko," je od cinizma kar pokal Đurić, ki očitno ni velik ljubitelj slovenske politike, če rajši živi brez okončin, kot da bi mu bilo treba sedeti v državnem zboru in poslušati vse te neumnosti.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 17:45 22. December 2021.

    Bogdan76, pokadi penis, tepec nepismen.

  • 11:57 22. December 2021.

    Đžurič,,,v imeno davkoplačevavcev bise prvo zahvalu narodu kitije omogočil naravno življenje dobrota sirota.

  • 08:01 22. December 2021.

    Bravo Darko ! ! ! Z malo besedami se vse pove.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.