Veliki zvezdnik Manchester Uniteda iz njegovih zlatih let osumljen ropa

Foto: Epa
Foto: Epa
Odgovoren naj bi bil za krajo 5,5 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Nekdanji brazilski reprezentant Anderson Luís de Abreu Oliveira, svetu bolj znan zgolj kot Anderson, je v Braziliji osumljen kriminalnih aktivnosti.

Nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda je namreč notranji minister zvezne države Rio Grande označil za enega izmed članov zločinske tolpe, ki deluje v tej brazilski regiji.

Andersona sumijo, da je bil eden izmed organizatorjev velikega ropa iz lanskega leta, katerega še vedno preiskujeta tamkajšnja policija in tožilstvo.

Foto: Epa Anderson

Brazilski mediji poročajo, da naj bi Andersonova tolpa vdrla v bančni sistem Banke Santander, od koder je ukradla 35 milijonov brazilskih realov (okoli 5,5 milijonov evrov) z računa podjetja za metalurški inženiring "Gerdau".

Denar je nato tolpa preko 11 različnih transferjev raztresla po podjetjih v štirih različnih zveznih državah, ga oprala ter izkoristila za nabavo kriptovalute.

Policija je začela sumiti o vpletenosti Andersona, potem ko je odkrila, da je solastnik podjetja, ki je tolpi v zameno za ukradeni denar prodalo kriptovalute. Na začetku preiskave je tako zvezna policija celo izvedla racijo njegovega stanovanja, kjer je iskala dodatne dokaze.

Foto: Epa Anderson

Tožilstvo je po koncu zbiranja dokazov sestavilo obtožnico, v kateri kot enega osumljenencev sodelovanja v kraji navaja tudi ime nekdanjega nogometaša.

Anderson se trenutno nahaja v Turčiji, ob vrnitvi v Brazilijo pa mu grozi aretacija, prav tako pa je brazilska policija že blokirala vse njegove bančne račune.

Nogometaš se gelde te teme zaenkrat še ni oglasil, je pa zato izjavo ponudil njegov odvetnik, ki je svojega klienta označil kot žrtev celotnega dogajanja.

Foto: Epa Anderson

Anderson je sicer svojo kariero zaključil leta 2019 pri komaj 31 letih, nogometnim navdušencem pa bo ostal najbolj v spominu po letih, ki jih je preživel pri Rdečih vragih, s katerimi je med leti 2007 in 20015 štirikrat osvojil Premier ligo, enkrat ligaški pokal, dvakrat angleški superpokal, enkrat Ligo prvakov ter enkrat klubsko svetovno prvenstvo.

Pred prihodom v Anglijo je igral še za Gremio in Porto, po epizodi pri Manchestru pa še za Fiorentino, Internacional, Coritibo in Demirspor. Leta 2008 je dobil nagrado Golden Boy za najboljšega mladega nogometaša na svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.