Eden najboljših na svetu odpovedal Kranjsko Goro

Foto: Epa
Foto: Epa
Norveški smučar Aleksander Aamodt Kilde je izobesil belo zastavo, tako da je boj za globus odločen.
Oglej si celoten članek

Norveški as Aleksander Aamodt Kilde, je sporočil, da ga ne bo v Kranjsko goro, kjer bosta konec tedna dva veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev. To pomeni, da lahko Švicar Marco Odermatt že v Sloveniji tudi teoretično osvoji veliki kristalni globus za skupnega zmagovalca pokala, za to potrebuje vsega 15 točk.

Svetovni podprvak V nekaj dneh svoje slovo napovedal še drugi veliki smučarski as

"Želim se nekoliko odpočiti in se osredotočiti na finale svetovnega pokala v Soldeu, saj bi rad sezono končal na visoki ravni," je za norveško zvezo dejal Kilde, ki za Švicarjem v skupnem seštevku zaostaja 386 točk. V veleslalomu jih je letos osvojil le 68, njegova odpoved pa pomeni tudi priznanje, da se je že sprijaznil, da tekmeca ne more več prehiteti.

Konec sezone Šok za svetovnega prvaka, ki je že prestal operacijo

Odermatt, ki ima že zdaj praktično nedosegljivo prednost, saj z Norvežanom v slalomu ne nastopata, tako da imata po pokalu Vitranc le še tri tekme, si v Kranjski Gori lahko po superveleslalomskem malem že zagotovi tudi veleslalomski globus, trenutno ima točno 100 točk prednosti pred Kildejevim rojakom Henrikom Kristoffersenom.

Foto: Epa Kilde Odermatt

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.